12 mai 2022 | 22:10

Orașul din România care are un munte în centrul său. Arhitectura este splendidă, iar locul este plin de istorie

ENTERTAINMENT
Orașul din România care are un munte în centrul său. Arhitectura este splendidă, iar locul este plin de istorie

Când te uiți la harta României îți este imposibil să nu remarci și orașul din mijlocul acestea care are un munte chiar în centrul său. Acesta beneficiază de o arhitectură impresionantă și este plin de istorie.

Brașovul este unul dintre orașele preferate ale turiștilor, atât români cât și străini. Acesta oferă peisaje aparte tuturor celor care îi calcă pragul, mai ales dacă ajungi pe Tâmpa. Atunci când ne gândim la orașe mari, de cele mai multe ori, în gând ne vin imaginile unui oraș poluat, gri.

Nu este și cazul Brașovului care, oferă un aer curat, priveliști impresionante și o arhitectură care, pe lângă frumusețea sa aparte, deține și multă istorie în spatele zidurilor. Acest oraș este construit în jurul Muntelui Tâmpa, fiind orașul care are un munte chiar în centrul său.

Cei care doresc o drumeție inedită, pot urca până în vârf, mai ales că există mai multe trasee turistice de diferite dificultăți. În cazul celor care nu doresc să facă atât de multă mișcare, pot apela la o telecabină. Brașovul se află la o altitudine de 535 de metri față de nivelul mării, în timp ce Vârful Tâmpa urcă până la 960 de metri.

Brasov

Brașov

Orașul Brașov este construit în jurul unui munte

La coborâre, poți ajunge pe Aleea de sub Tâmpa care este unul dintre cele mai populare locuri ale localnicilor, aici mergând de multe ori la o plimbare în natură. Și acest loc îți va oferi priveliști minunate asupra celor mai aglomerate zone ale orașului, în timp ce tu te poți bucura de aerul curat.

Zidurile Cetății despart orașul de Aleea de sub Tâmpa, cu câteva din cunoscutele bastioane ale orașului. În trecut, în funcție de meșteșugul lor, brașovenii aveau câte un bastion unde se întâlneau. Cel mai cunoscut este Bastionul Țesătorilor, care se află la limita Bazei Sportive Olimpia.

Dacă de afli în drum spre Centru, poți vizita una dintre cele mai înguste străzi din lume, fiind vorba despre Strada Sforii care are o lățime ce variază între 1,1 și 1,35 metri. Apoi, poți trece pe la Poarta Șchei și Poarta Ecaterinei, acestea fiind două dintre vechile porți ale orașului.

La câteva minute de acolo se află Piața Sfatului unde regăsești cunoscuta Biserică Neagră, precum și cel mai vechi liceu din România, Liceul Johannes Honterus. O altă atracție a orașului este reprezentată acum de Catacombele Brașovului care au fost recent transformate în muzeul al noilor arte.

De asemenea, dacă ajungi în Centru Istoric al Brașovului, vei descoperi că arhitectura clădirilor este similară cu cea a clădirilor din Viena. Indiferent că alegi să mergi vara sau iarna, Brașovul va rămâne mereu una dintre cele mai căutate destinații turistice care ascunde foarte multă istorie în spate.

Vedere de pe Aleea de sub Tâmpa

Vedere de pe Aleea de sub Tâmpa