Incident la parada junilor din Brașov. Un cal a fost bătut deoarece se temea să urce în remorcă

Incident la parada junilor din Brașov. Un cal a fost bătut deoarece se temea să urce în remorcă

Un incident revoltător a avut loc la Parada Junilor din Brașov. Un cal a fost bătut de un bărbat deoarece se temea să urce în remorcă. Oamenii legii fac cercetări în acest caz, în urma apariției unor filmări ce-l surprind în fapt pe stăpânul animalului. Reprezentanții festivalului au transmis că niciun june nu a fost implicat în eveniment.

Incident la un festival din Brașov. Cal bătut deoarece a refuzat să urce în remorcă

Polițiștii brașoveni efectuează verificări după ce au apărut imagini cu un cal lovit în mod repetat de un bărbat la Parada Junilor. În videoclipul postat pe Facebook de o brașoveancă se vede cum animalul este bătut deoarece se teme să urce în remorcă.

„La nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor Brașov au fost demarate verificări în vederea stabilirii cu exacitate a stării de fapt și a identificării persoanelor în cauză”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov, agentul principal Nadia Olaru.

Parada Junilor din Brașov, desfășurată în prima duminică după Paște, este una dintre cele mai frumoase tradiții din România. Participanții închiriază cai pentru eveniment, pe care, la final, îi înapoiază stăpânilor.

Junii braşoveni se delimitează de evenimentul neplăcut

Junii braşoveni au anunțat că se delimitează de evenimentul neplăcut, care a a avut loc duminică, după paradă. Aceștia au explicat că nicio persoană din Uniunea Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovul Vechi nu a fost implicată în eveniment, iar vinovații sunt cei de la care au fost închiriaţi caii. Potrivit Uniunii, în acest incident, niciun june nu a fost implicat. Organele competente au fost deja sesizate și fac cercetări cu privire la acest caz.

Vinovații vor răspunde în fața legii pentru acțiunile lor

Persoana surprinsă că maltratează animalul nu este înscrisă în niciunul din grupurile Junilor Brașovului. Proprietarii și grăjdarii vor răspunde în fața legii pentru acțiunile lor, au anunțat reprezentanții Uniunea Junilor din Brașov.

Parada Junilor s-a încheiat la ora 18. Pentru incidentele petrecute după terminarea evenimentului vor răspunde persoanele vinovate. Fiecare cal a fost închiriat prin intermediul unui document.

În 2020 și 2021, anii pandemiei, parada Junilor nu s-a ținut. Însă, în 2022, a fost mai multă lume ca niciodată, mii de brașoveni, dar și turiști înghesuindu-se pe străzi pentru a-i fotografia și filma. Este evident că oamenilor le-a fost dor de unul dintre cele mai frumoase evenimente din Transilvania. La festivalul de anul acesta, călăreții au salutat publicul cu urarea creștină Hristos a Înviat!

Citește și: