Orașul din lume care obligă persoanele cu COVID să poarte brățări electronice

Orașul din lume care obligă persoanele cu COVID să poarte brățări electronice

Autoritățile sanitare dintr-o mare metropolă asiatică introduc brățările electronice pentru persoanele care au coronavirus. Prin această măsură, bolnavii nu vor încălca regulile şi nici nu îşi vor părăsi locuinţele în mod prematur, a declarat un oficial din Ministerul Sănătății. Despre ce oraș este vorba?

Unde au fost introduse brățări electronice COVID

Hong Kong adoptă un sistem de coduri de sănătate în stil chinez: brățări electronice pentru cei izolați acasă din cauza Covid-19. Începând de vineri, 15 iulie, persoanele infectate cu Sars-Cov-2 şi aflate sub ordin de izolare la domiciliu vor fi obligate să poarte brăţări electronice în Hong Kong. În felul acesta, nimeni nu încalcă regulile şi nu părăsește locuinţa în mod prematur, a spus Lo Chung-mau, secretar de stat pentru Sănătate în cadrul guvernului Regiunii Administrative Speciale Hong Kong.

Vor fi introduse brățări electronice de urmărire a persoanelor aflate în izolare la domiciliu din cauza coronavirusului. De asemenea, Hong Kong va aplica un sistem electronic de coduri de sănătate în stil chinezesc, ca parte a măsurilor noi pentru a reduce răspândirea Sars-Cov-2.

Persoanele depistate pozitiv sunt obligate să le poarte

Potrivit acestuia, autorităţile sanitare din Hong Kong vor introduce culoarea roşie pentru codurile QR ale oamenilor infectați în aplicaţia lor mobilă LeaveHomeSafe, menită să împiedice accesul într-o serie de locaţii. De asemenea, va fi implementată și înregistrarea cu numele real în aplicaţie, au mai anunțat oficialii guvernamentali.

Cod de sănătate în stil chinezesc

Aplicația va fi actualizată pentru a introduce un sistem de coduri de sănătate similar cu cel folosit în China continentală. Potrivit lui Lo, cei care primesc rezultate pozitive la testele COVID vor primi un cod roșu. Acestora li se va interzice accesul într-o listă de spații, inclusiv locuri „cu risc ridicat”, cum ar fi spitale și aziluri de bătrâni. Iar toți călătorii care sosesc în Hong Kong vor primi un cod galben.

Citește și Un nou val de mutații Omicron se răspândește în toată Europa. Varianta BA.5, cea mai periculoasă

Luni, Hong Kong a înregistrat 2.611 de cazuri cu noul coronavirus transmise local şi 252 de cazuri importate. De la debutul programului de vaccinare în masă, în februarie 2021, aproximativ 6,75 milioane de persoane (92,8% din populaţia eligibilă din Hong Kong) s-au imunizat cu cel puţin o doză anti-COVID-19, în timp ce peste 6,47 milioane (89% din populaţia eligibilă) au primit două doze. Până luni, 65,2% au primit a treia doză, iar un total de 169.429 de persoane au primit a patra doză, potrivit datelor oficiale.