09 mart. 2022 | 12:11

O companie ucraineană oferă 1 milion de dolari fiecărui pilot rus care își predă avionul

ULTIMA ORĂ
O companie ucraineană oferă 1 milion de dolari fiecărui pilot rus care își predă avionul

Război pe bani? O companie de armament din Ucraina oferă câte 1 milion de dolari fiecărui pilot rus care își predă avionul. Într-un anunț care-i vizează pe militarii forțelor armate ale Rusiei, Ukroboronprom State Concern le transmite acestora că pot deveni „oameni bogați“. Câți bani garantează compania pentru fiecare elicopter de luptă furat de la forțelor aerospațiale ruse, afli în continuare.

1 milion de dolari pentru fiecare pilot rus care își predă avionul

Războiul din Ucraina continuă, dând naștere unor adevărate drame: mii de copii rămași fără părinți, familii despărțite poate pentru totdeauna, bătrâni alungați din propria țară, animale rămase fără stăpâni și chiar micuți uciși în toiul luptelor.

De aproape paisprezece zile, ucrainenii, soldați și civili, încearcă să respingă armata rusă, trimisă de Vladimir Putin pentru a le cuceri țara, aceasta parcă nemaiținând cont de nimic, bombardând chiar și coridoarele umanitare.

În încercarea de a găsi noi metode a proteja țara, o companie națională de armament din Ucraina a lansat o ofertă controversată pentru piloții ruși dispuși să-și predea ori să-și saboteze propriile avioane și elicoptere: 1 milion de dolari pentru fiecare avion și 500.000 de dolari pentru fiecare elicopter de luptă.

„Garantăm 1 milion de dolari pentru fiecare aeronavă a Forțelor Aerospațiale Ruse furată sau predată și 500.000 USD pentru fiecare elicopter de luptă. Pentru a folosi această oportunitate, trebuie să vă predați autorităților ucrainene, împreună cu echipamentul militar“, a anunțat compania de stat Ukroboronprom, în numele managerului general Iuri Gusev.

Citește și: Oamenii din mai multe orașe europene ies în stradă pentru Ucraina: „Opriți-l pe Putin!“

„Puteți deveni oameni bogați“

Compania îi îndeamnă pe soldații ruși să nu mai execute „ordine criminale“, alegând să se îmbogățească ei și familiile lor, precum și să fie „liberi“.

„Tu și familia ta puteți deveni bogați, fără a mai fi obligat să execuți ordine criminale. Poți deveni liber și bogat. Pentru a lua legătura cu dispecerii ucraineni, știți deja frecvențele“, mai notează compania pe pagina de Facebook.

Pe de altă parte, compania de armament din Ucraina a lansat și un anunț de angajare pentru specialiști, întrucât țara are acum nevoie, mai mult ca niciodată, de oameni care să facă față ritmului intens de producție, în condițiile războiului cu Rusia.