Noile victime rusești ale hackerilor Anonymous: Sputnik, Ministerul Economiei din Rusia
După ce colectivul de hackeri Anonymous a dezactivat mai multe site-uri web ale guvernului rus, inclusiv serviciul de știri Russia Today controlat de stat, acum a atacat noi ținte.
Hackerii care s-au identificat cu colectivul Anonymous au anunțat că au lansat operațiuni cibernetice care au distrus pentru scurt timp RT.com, precum și site-urile web ale Kremlinului, ale guvernului rus și ale Ministerului Rus al Apărării. RT.com a confirmat că atacul a avut loc, spunând că a încetinit unele site-uri web, în timp ce altele sunt offline pentru „perioade prelungite de timp”.
Acoperirea de către RT a situației din Ucraina a fost copleșitoare dintr-o perspectivă pro-rusă, arătând focuri de artificii și sărbători vesele în teritoriile nou ocupate.
Anonymous atacă cibernetic Rusia
Site-ul de propagandă rusească Sputnik a fost atacat de hackerii Anonymous, care au schimbat total atât interfața publicației cât și titlurile.
Publicația de propagandp rusească titra numai articole favorabile administrației de la Kremlin. Dar acum, Anonymous a postat articole privind ororile comise de ruși în Ucraina, protestele rușilor împotriva războiului și pamfleturi la adresa lui Putin, precum și povești despre îmbogățirea lilderului de la Kremlin.
Printre exemplele de titluri ale articolelor postate de grupul de hacker se numără „Putin și Lukașenko și-au anunțat logodna” sau „Putin nu spune glume pentru că nu știe”.
De asemenea, hackerii Anonymous au spart site-ul Ministerului rus al Economiei și au desecretizat toată baza de date. Anonymous a spart în ultima săptămâna site-urile multor ministere și agenții guvernamentale din Rusia, dar și site-urile unor agenții de presă și ziare pro-guvernamentale din Moscova, în semn de protest față de declanșarea războiului din Ucraina.
Mai mult, războiul cibernetic continuă: un instrument de cartografiere ucrainean a fost scos offline de un atac DDoS. Liveuamap, un instrument pe care jurnaliştii şi organizaţiile de asistenţă l-au folosit pentru a urmări conflictul din Ucraina, a fost ţinta unui atac DDoS, care a durat aproximativ 18 ore, potrivit The New York Times.