27 iul. 2022 | 13:55

Noi urme de dinozaur, de acum 100 de milioane de ani: locul neobișnuit unde au fost descoperite

ACTUALITATE
Noi urme de dinozaur, de acum 100 de milioane de ani: locul neobișnuit unde au fost descoperite

O serie de urme de dinozaur, datând de 100 de milioane de ani, au fost descoperite recent într-un loc destul de neobișnuit, în China.

Mai exact, acestea au fost descoperite pe podeaua unui restaurant din această țară.

Angajații unui restaurant din sud-vestul Chinei au observat ceea ce credeau a fi urme de pași pe podeaua din piatră, iar suspiciunile lor au fost ulterior confirmate de o echipă de cercetători care s-a deplasat la fața locului.

Dimensiunea urmelor i-a determinat pe cercetători să estimeze că dinozaurii care le-au lăsat aveau o lungime de aproximativ 8 metri, relatează USA Today. În mod evident, proprietarii restaurantului se pot considera norocoși, de vreme ce asta sigur îi va ajuta să obțină mulți clienți curioși, pe viitor.

Urmele de dinozaur, ceva obișnuit în China

Dincolo de motivele de conversație din jurul acestor urme de dinozaur, descoperirea amprentelor contribuie la ceea ce unii paleontologi ar putea numi „o renaștere fosilă” în China, raportează NPR, deoarece aceste descoperiri noi și interesante s-ar fi întâmplat destul de des, în ultima perioadă, mai ales în această țară.

Descoperirile de fosile au fost mai dificil de realizat, din punct de vedere istoric, deoarece țara a suferit o dezvoltare extinsă, a declarat paleontologul Dr. Lida Xing, care a lucrat la descoperirea pașilor sauropodului. Drept urmare, Xing și colegii săi fac acum eforturi sporite pentru a vizita noi situri într-un timp record, astfel încât să nu se piardă oportunități de investigare ulterioară.

Fără dar și poate, a fost un an important și pentru descoperirile de acest fel. Un diplodocid, numit „Dolly”, a dezvăluit perspective interesante despre boala sauropodului, în februarie, deoarece semnele de uzură de pe gâtul lung au indicat că animalul ar fi putut să sufere de răceală.

Prehistoric Planet a demonstrat, de asemenea, că sacii de aer ar fi permis sauropodelor să respire, ceea ce explică și gâtul lung al acestor ființe. Chiar și așa, se pare că întocmai această caracteristică a dus la problemele de sănătate.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele