Jurassic World Dominion, un film mai „real” decât ai putea crede: ce a declarat regizorul peliculei

Jurassic World Dominion, un film mai „real” decât ai putea crede: ce a declarat regizorul peliculei

Regizorul Jurassic World Dominion, Colin Trevorrow, a discutat despre alegerea de a include probleme din lumea reală, în noul său film cu dinozauri.

Dominion este al treilea film din franciza Jurassic World, care a început în 2015 ca o continuare, câțiva ani mai târziu, a trilogiei originale Jurassic Park. Trevorrow, care și-a început cariera în comedia SF, Safety Not Guaranteed, din 2012, s-a ocupat și de Jurassic World Dominion, împreună cu regizorul The Orphanage și A Monster Calls.

Sfârșitul filmului Fallen Kingdom a creat o problemă aparent insurmontabilă: dinozaurii au evadat dintr-o rezervație din Statele Unite ale Americii, fiind lăsați să hoinărească liberi în sălbăticie. Deși un T-Rex pare să fi băgat orașul San Diego în sperieți, nefiind astfel la prima sa abatere, în cel de-al treilea act din The Lost World: Jurassic Park, din 1997, aceasta este prima dată când dinozaurii au parte cu adevărat de „mână liberă” pe continentul Statelor Unite. Desigur, Owen și Claire trebuie să apeleze la cei trei supraviețuitori ai evenimentelor din Jurassic Park, Dr. Alan Grant, interpretat de Sam Neill, Dr. Ian Malcolm, interpretat de Jeff Goldblum și Dr. Ellie Sattler, rol în care o putem vedea pe Laura Dern.

Colin Trevorrow vorbește despre modul în care problemele actuale se împletesc cu Jurassic World Dominion

„Există o mulțime de lucruri pe care oamenii le spun în acest film care pot fi aplicate problemelor din lumea noastră reală și nimic nu este neintenționat. Totuși, cred că, de-a lungul timpului, am reușit să devin un pic mai priceput în a face din aceste filme un cal troian al ideilor. Și nu cred că sunt idei politice. Sunt idei cu care toți ar trebui să fim de acord că sunt realmente îngrijorătoare. Am vrut să fac asta fără a sacrifica elementul cu adevărat distractiv – este, până la urmă, un film pentru toată familia, despre dinozauri. Cum ar veni, miza din acest film este echilibrul”, a spus Colin Trevorrow, regizorul Jurassic World Dominion.

Citește și: