Netflix trage un semnal de alarmă: jocul care îți arată cât de reală e criza apei potabile, în lume

Netflix trage un semnal de alarmă: jocul care îți arată cât de reală e criza apei potabile, în lume

Nu mai e un secret că Netflix a „atacat”, în ultima perioadă, și piața de jocuri, introducând o secțiune nouă, destinată tuturor pasionaților acestei nișe, disponibilă pentru utilizatorii de Android și iOS.

Netflix își folosește acum colecția de jocuri pentru utilizatorii de telefoane mobile pentru a sprijini o cauză nobilă. Mai exact, serviciul de streaming a lansat trei jocuri pentru Android și iOS, sub titlul colectiv „This Is A True Story”, cu alte cuvinte, un joc menit să crească gradul de conștientizare cu privire la lipsa apei potabile, în lume.

Colaborarea dintre Frosty Pop și Charity:Water a avut ca rezultat un joc cu rol educațional, care te provoacă să mergi kilometri întregi prin Africa sub-sahariană pentru a găsi apă, în timp ce te confrunți cu braconieri, furtuni și alte pericole.

Se poate spune că acest joc reprezintă un semnal de alarmă (încă unul, dacă mai era nevoie) asupra unei situații care, pe zi ce trece, devine tot mai gravă: 771 de milioane de oameni nu au acces la apă curată, în momentul de față. Jocul este menit să îi facă pe utilizatori să conștientizeze aceste probleme și, pe cât posibil, pe viitor, să îi determine să nu mai facă risipă de apă – această resursă naturală prețioasă și indispensabilă vieții.

Netflix face pași mici și lenți spre lumea jocurilor

Celelalte jocuri sunt, ce-i drept, mai puțin emoționante, dar ar putea merita încercate. Pik Pok a dezvăluit atât „Into the Dead 2: Unleashed”, o continuare a hibridului RPG, cât și „Shatter Remastered”, o variantă modernă a crossover-ului brick-breaker/shoot-em-up pentru PS3.

Toate cele trei jocuri sunt disponibile pentru utilizatorii Android și iOS ce au un cont valid Netflix, începând cu data de 22 martie.

Exact ca în cazul altor jocuri Netflix, cea mai recentă selecție este „gratuită”, după ce te-ai conectat prin intermediul contului tău plătit.

În mod evident, „This Is A True Story” ar putea să pară un joc plictisitor, însă dincolo de asta, e unul dintre puținele care explorează o problemă reală a planetei noastre și poate că n-ar strica să-l joci – măcar din curiozitate.

Citește și: