Gravuri complexe sau linii simple, desene care amintesc de animale sau extratereștri, cam asta poți vedea din spațiu, în dreptul deșertului Nazca, din sudul statului Peru.
Astfel, curioși să afle adevărul din spatele bizarelor reprezentații grafice, cercetătorii au analizat 100 de figuri din această regiune.
După ce au studiat în amănunt aproape 100 de figuri bizare din deșertul Nazca, din Peru, oamenii de știință au tras concluzia că acestea ar fi fost create, de fapt, de cultura nativă a locului cu pricina, cândva între ani 200 î.e.n. și 600 î.e.n.
Totuși, ei nu și-au putut da seama ce i-ar fi mânat pe aceștia să creeze aceste opere de artă, însă se bănuiește că motivele ar fi de factură religioasă, acest amănunt nefiind ușor de dovedit.
Oamenii de știință din Japonia cred că semnificația acestor grafici în deșert s-ar fi putut schimba, odată cu trecerea timpului, dar și că ele ar fi fost făcute de mai multe grupuri de oameni, nu numai de unul.
O teorie vorbește despre un traseu pentru pelerinaj, marcat ca atare prin deșert. Unele „trasee” duc spre un templu numit Cehuachi, de pe vremea incașilor.
Cu toate că există ilustrații ale unor animale care sunt ușor explicabile, altele te duc cu gândul că incașii s-ar fi întâlnit cu extratereștrii, de vreme ce anumite desene ilustrează ființe care par nepământene.
În plus, s-a pus problema modului în care ar fi reușit ei să „deseneze” aceste reprezentații complexe, luând în calcul faptul că unele au și 200 de metri în lungime.
Așa cum menționam anterior, cei care preferă teoria conspirației ar putea să creadă că, spre exemplu, în figura de mai jos este reprezentat un extraterestru îmbrăcat într-un costum de cosmonaut. Totuși, există posibilitatea ca „ființa” să nu fie nimic altceva decât imaginea unei zeități a civilizaților străvechi din Peru.