28 dec. 2022 | 13:25

McLaren îi aduce un omagiu marelui Senna: ce este McLaren Senna Carbon

ACTUALITATE
McLaren îi aduce un omagiu marelui Senna: ce este McLaren Senna Carbon

Supermașina Senna de la McLaren primește o renovare din fibră de carbon de la divizia de operațiuni speciale (MSO) a companiei.

Dacă îi aduci un omagiu lui Ayrton Senna – unul dintre cei mai emblematici piloți de curse care au concurat vreodată – atunci ar fi bine să faci ceva destul de frumos. Nemulțumit să-și numească cel mai recent hypercar după el, McLaren a creat acum o versiune ediție specială a lui Senna, tocmai la timp pentru Salonul Auto de la Geneva.

Tema McLaren Senna Carbon de la MSO a fost împodobită de departamentul de operațiuni speciale McLaren al companiei. Piesele din fibră de carbon – aproximativ 67 de piese noi – au necesitat aproximativ 1.000 de ore pentru a fi montate, iar vopseaua galbenă încă 250 de ore. Etrierele verzi de frână contrastează cu galbenul și aduce un omagiu căștii de curse a lui Senna. Noua mașină are și roți ușoare din fibră de carbon și aluminiu.

Vor fi construite doar 500 de versiuni ale modelului Senna obișnuit, propulsate de un motor V8 de 4,0 litri cu dublu turbocompresor, care produce 800 de cai putere, ceea ce o va duce până la 350 de km/oră.

ferrari

Ferrari lansează 488 Pista

Ferrari 488 Pista combină reducerea greutății, puterea extremă și experiența de sport cu motor pentru a crea o mașină de performanță extraordinar de rapidă.

Mașina de performanță cu motor V8 este capabilă să atingă 0-100 km/oră în doar 2,85 secunde și va ajunge la 200 la oră în 7,6 secunde înainte de a atinge în sfârșit viteza maximă la „mai mult de” 350 km/oră. Această viteză vine de la un motor V8 de 3,9 litri despre care Ferrari spune că este cel mai puternic produs vreodată; are o putere uimitoare de 720 de cai putere, adică cu 49 de cai putere mai mult decât deja rapid 488 GTB.

Ferrari a făcut câteva modificări mașinii pentru a o ajuta să profite la maximum de acest motor mai puternic, cu o creștere pretinsă de 20% a forței de apăsare datorită la o serie de îmbunătățiri aerodinamice în fața și spatele mașinii. De asemenea, primește anvelope care au fost special dezvoltate pentru mașină de Michelin.

488 GTB nu este chiar o mașină masivă, dar Ferrari a reușit să reducă 90 kg pe Pista.