Măsurile luate de Google asupra războiului: mesajul vine direct de la unul dintre președinții gigantului

Măsurile luate de Google asupra războiului: mesajul vine direct de la unul dintre președinții gigantului

Invazia rusă a Ucrainei este atât o tragedie, cât și un dezastru umanitar în devenire. Răspunsul comunității internaționale la acest război continuă să evolueze, iar guvernele impun noi sancțiuni și restricții. Echipele Google lucrează non-stop pentru a sprijini oamenii din Ucraina prin produsele lor, pentru a se apăra împotriva amenințărilor de securitate cibernetică, pentru a evidenția informații de înaltă calitate și fiabile și pentru a asigura siguranța și securitatea colegilor și a familiilor lor din regiune.

Iată câteva dintre acțiunile pe care le întreprinde Google.

Împreună, Google.org și angajații Google contribuie cu 15 milioane de dolari în donații, pentru a ajuta eforturile de ajutorare din Ucraina.

De asemenea, contribuim cu cinci milioane de dolari în credite publicitare pentru a ajuta organizațiile umanitare și interguvernamentale de încredere să conecteze oamenii la surse importante de ajutor și informații despre relocare”, a declarat Kent Walker, Președinte Afaceri Globale Google.

Google ia măsuri

De asemenea, Google a lansat o alertă SOS pe funcția Search în toată Ucraina. Când oamenii caută informații despre refugiați și despre evacuare, vor vedea o alertă care le indică resursele Națiunilor Unite pentru refugiați și solicitanții de azil.

Lucrăm cu organizații de experți pentru a obține informații umanitare utile pe măsură ce situația se dezvoltă”, a completat Walker.

Mai mult, după ce s-au consultat cu mai multe surse de pe teren, inclusiv autoritățile locale, au dezactivat temporar unele funcții live Google Maps în Ucraina, inclusiv nivelul de trafic și informații despre cât de aglomerate sunt locurile, pentru a ajuta la protejarea siguranței comunităților locale și a cetățenilor acestora. De asemenea, au adăugat informații despre centrele pentru refugiați și migranți din țările vecine.

Echipele noastre de securitate sunt disponibile 24/7. Operațiunile de hacking și influență susținute de Rusia nu sunt noi pentru noi. Luăm măsuri împotriva lor de ani de zile. Numai în ultimele 12 luni, am emis sute de avertismente de atac susținute de guvern pentru persoanele din Ucraina care folosesc produse precum Gmail. Am fost deosebit de vigilenți în timpul invaziei, iar produsele noastre vor continua să detecteze și să blocheze automat activitățile suspecte”, a adăugat Kent Walker.

În această criză extraordinară, Google ia măsuri extraordinare pentru a opri răspândirea dezinformarii și a întrerupe campaniile de dezinformare online.

Blocăm canalele YouTube conectate la RT și Sputnik în toată Europa. Acest lucru se bazează pe pauza noastră nedeterminată de monetizare a mass-media rusești finanțate de stat pe platformele noastre, ceea ce înseamnă că instituțiile media precum RT nu au voie să-și monetizeze conținutul sau să facă publicitate pe platformele noastre”, a explicat acesta.