Mașinile Tesla, chemate în service: peste 130.000 de exemplare se supraîncâlzesc. La ce riscuri te expui

Mașinile Tesla, chemate în service: peste 130.000 de exemplare se supraîncâlzesc. La ce riscuri te expui

Dacă ești utilizator de Tesla, indiferent de țara în care te deplasezi, ar fi bine să ai în vedere acest avertisment din partea celui mai mare producător de mașini electrice de pe mapamond.

Nu mai puțin de 130.000 de mașini Tesla sunt rechemate în service din cauza problemelor de supraîncălzire la sistemul de infotainment. Practic, tableta de dimensiuni generoase din centrul mașinii poate atinge temperaturi care devin problematice. Prima notificare pe marginea subiectului a fost publicată săptămâna trecută de autoritatea americană NHTSA (National HIghway Traffic Safety Administration).

Ce mașini Tesla au probleme

Rechemarea în service vizează modelele de Tesla Model S și Tesla Model X care au fost lansate în 2021 și 2022, dar și cele mai noi Model 3 și Model Y lansate în 2022. Acestea suferă de supraîncălzirea sistemului de infotainment.

Conform agenției americane, o vulnerabilitate software a făcut ca procesorul din acele sisteme să se supraîncălzească în momentul în care te pregătești să-ți încarci mașina sau în situația în care o încarci. Problemele pentru utilizator apar atunci când, din cauza temperaturii ridicate, consola centrală devine din ce în ce mai lentă sau repornește.

”Un procesor lent sau care se restartează poate ajunge să nu lase ecranul central să afișeze fluxul video de la camera din spate, selecția vitezei de deplasare, gradul de vizibilitate al parbrizului și luminile de întâlnire, sporind riscul unui accident”, se menționează în avertismentul NHTSA.

Conform datelor obținute de Reuters pe marginea subiectului, rechemarea în service acoperă aproximativ 130.000 de mașini. Între timp, Tesla va lansa și o actualizare de firmware pe calea aerului, OTA, care să adreseze problema detaliată mai sus. În comunicatul de pe 4 mai al companiei, în care s-a făcut prima referință la această problemă, oficialii gigantului au ținut să menționeze că nu au luat la cunoștință niciun caz al unui accident provocat de supraîncălzirea sistemului de infotainment. Până la această oră, în 2022, Tesla a emis nu mai puțin de 11 rechemări în service pentru diferite serii de autoturisme din portofoliu.

Citește și: