Lovitura anului pentru toți cei care stau la bloc. Va fi obligatoriu și te va costa scump, indiferent dacă ai sau nu mașină în București

Lovitura anului pentru toți cei care stau la bloc. Va fi obligatoriu și te va costa scump, indiferent dacă ai sau nu mașină în București

O să fii obligat să ai loc de parcare, chiar dacă n-ai mașină. Da, așa sună propunerea care stă pe masa Primăriei Capitalei, oricât de ilogică ți s-ar părea.

Nicușor Dan pregătește un proiect care ar veni în folosul dezvoltatorilor imobiliari. Cu toate astea, cetățenii nu sunt încântați. Oamenii care vor dori să-și cumpere un apartament ar putea fi obligați să-și cumpere și un loc de parcare, chiar și în situația în care nu dețin o mașină.

Edilul Capitalei încearcă astfel să rezolve problema traficului și a locurilor de parcare din București, precum a promis în campania electorală. Încă din plină campanie electorală făcea o declarație care i-a îngrijorat pe mulți bucureșteni: „orice loc de parcare în oraș trebuie să coste”. Acum, face acest lucru să devină realitate.

În septembrie 2021, primarul general anunță că muncipalitatea elaborează un nou regulament de parcare prin care ar urma să fie asigurate spații pentru banda unică sau pentru pistele de biciclete.

Ai, n-ai mașină, o să ai loc de parcare

„Cercul vicios în care noi ne învârtim de ani de zile este că oamenii nu renunță la mașină, pentru că transportul public nu merge. Nerenunțând la mașină, o parchează pe prima bandă, legal sau ilegal, în funcție de caz, și atunci nu ai loc să pui benzi pentru transportul public. Acesta este cercul vicios în care ne învârtim de ani de zile. O să vedeți foarte curând o propunere de regulament de parcare. Nu o să fie iubită de o parte din oameni, o să fie iubită de alta”, a declarat Nicușor Dan, pentru TVR 1, în 29 septembrie 2021.

Ca referință, un loc de parcare este vândut în prezent de dezvoltatorii mobiliari cu aproape 10.000 de euro, iar acest lucru ar putea duce la o creștere substanțială a prețurilor apartamentelor în Capitală. Singurii beneficiari din tot acest lucru? Dezvoltatorii imobiliari.

Citește și: