25 feb. 2022 | 12:35

Cele mai proaste țări în care poți conduce ca turist: pe ce loc e România

ACTUALITATE
Cele mai proaste țări în care poți conduce ca turist: pe ce loc e România

Explorarea unei țări noi cu mașina poate fi una dintre cele mai bune modalități de a experimenta întreaga ta călătorie, fiind capabil să te miști în ritmul tău. Cu toate acestea, a conduce în străinătate poate fi intimidant, cu multe reguli și factori noi de luat în considerare, în comparație cu șofatul în țara ta de origine.

O nouă cercetare de la Zutobi a analizat o serie de țări pentru a afla care sunt țările cele mai dificile pentru turiști de a conduce o mașină. Cercetarea dezvăluie că Israelul este cea mai dificilă destinație de călătorie rutieră dintre toate.

A conduce în străinătate poate fi dificil

România este pe locul cinci în acest top, cu un scor total de 4,24.

Israelul a devenit cea mai proastă țară pentru șoferii străini în analiza respectivă, cu cel mai mare cost mediu zilnic de închiriere de mașini de 94 de lire sterline și prețuri medii ridicate ale combustibilului de 1,64 lire sterline pe litru, dând țării un scor general de 3,84 din 10.

Columbia s-a clasat pe locul doi ca fiind cea mai proastă țară în care turiștii pot ajunge cu mașina, în mare parte datorită nivelului lor extrem de ridicat de congestionare, mai exact de 53%.

SUA este cea mai bună țară pentru șoferii străini, a ieșit în frunte pentru o serie de factori, cum ar fi aglomerația.

Marea Britanie ocupă locul șase în listă, cu cea mai bună calitate a drumului în rating (6,28 din 10).

Iar dacă ne referim la siguranța în trafic, este puțin probabil să ai un accident în Singapore, unde există doar 2,05 decese în trafic rutier la 100.000 de oameni, ceea ce o face una dintre cele mai sigure țări din lume pentru a conduce.

De asemenea, și parcarea e un aspect de luat în calcul. Când ne uităm la costul a două ore de parcare, Lituania a fost cea mai ieftină țară în medie, la un cost de doar 1,23 dolari.