Locul din România unde trebuie să ajungi măcar o dată în viața asta: calea ferată cu un drum unic în lume
Locul din România este unic în lume, iar în urmă cu un an era declarat Destinația Anului în cadrul unei competiții care a avut loc la postul de televiziune Prima TV. Iată unde se situează posibilul obiectiv turistic de pe harta țării noastre.
România este cunoscută atât la nivelul Europei, cât și în lume pentru locurile de poveste de care dispune. Nu o dată, aceste locuri au fost menționate în publicațiile de peste hotare. Locul din România care poate fi numit unul de poveste este o cale ferată unică.
Banatul Montan a fost declarat în anul 2021 Destinația Anului, prezentând mai multe locuri de poveste. Unul dintre acestea este Semeringul Bănățean, calea ferată Oravița – Anina, fiind cea mai veche cale ferată de munte de pe teritoriul României.
În era rețelelor de socializare, pagina oficială de Facebook, „Banatul Montan” este una dintre cele mai potrivite și de succes instrumente de promovare a locului de poveste. În cadrul paginii sunt prezentate obiectivele turistice pe care foarte mulți români le-au luat cu asalt în itinerariile lor, dar și locuri mai puțin cunoscute care oferă un spectacol vizual.
Locul din România pe care nu trebuie să îl ratezi
Cei care se ocupă de administrarea paginii au pus la dispoziția vizitatorilor și un ghid al Banatului Montan. În acest ghid este menționat și Semeringul Bănățean. De asemenea, aceștia au prezentat mai multe motive pentru care să nu ratezi acest obiectiv turistic.
În primul rând, aceasta este prima cale ferată de munte de pe teritoriul României și, totodată, cea mai spectaculoasă, fiind inaugurată la data de 15 decembrie 1863. De asemenea, prezintă 14 tunele și 10 viaducte și măsoară o lungime de 33,4 km, cu o diferență de nivel de 338 de metri.
Aceasta începe de la altitudinea de 218 metri la Oravița și ajunge la 558 de metri, la Anina. Această construcție este unică în România datorită pantelor de înclinare de 20 la mie și a razelor unor curbe de numai 113 metri. Totul este construit în „piatră cioplită”, având 21 de km de tăieri de stâncă.
Pentru a te convinge singur, poți arunca o privire pe pagina oficială de Facebook, AICI, și poate deveni următorul tău obiectiv turistic, mai ales că vremea bună pare să fie de partea noastră.