16 mai 2022 | 17:55

Lidl, Kaufland și alții tremură din încheieturi. Supermarketul care spulberă prețurile și acordă avantaje pentru toți clienții. Totul la 5 lei

Ghidul cumpărătorului
Lidl, Kaufland și alții tremură din încheieturi. Supermarketul care spulberă prețurile și acordă avantaje pentru toți clienții. Totul la 5 lei

Lidl, Kaufland, dar și alte magazine ar trebui să ia în calcul noul competitor de pe piața românească. Unul dintre cele mai cunoscute magazine din Germania și-a făcut apariția și pe piața de la noi.

Unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din Germania, TEDi și-a făcut apariția în România. Anterior, brandul era T € Di pentru a reda ideea care stă la baza sa, și anume vânzarea unor număr mare de produse nealimentare la prețul de doar 1 euro.

Această rețea de magazine a fost lansată de către grupul Tengelmann, unui dintre cele mai mari la nivel mondial, fiind și cel care a ajutat Lidl să intre pe piața din România. În anul 2010 i-a vândut cele aproape 100 de magazine de discount Plus aflate pe teritoriul țării noastre.

Același grup a adus recent în România și brandul Kik. Astfel, în anul 2018 Profit.ro anunța intrarea pe piața românească a magazinului german Kik Tetilien, fiind printre primii zece furnizori din Germania. La nivel european, acesta număra 3.400 de magazine, dintre care 2.600 doar în Germania.

Lidl și Kaufland pot pierde teren în fața noului retailer

Nu a durat mult până când Kik a cunoscut expansiunea la noi în țară. Tengleman mai deține în portofoliul său și brandul babymarkt și magazinele OBI DIY. Cel din urmă a intrat pe piața din România în anul 2008, însă șapte ani mai târziu, afacerea a fost închisă.

Ideea care stă la baza TEDi este aceea de vinde mai multe produse la prețul de 1 euro. Compania a fost fondată ca o ramură a industriei textile Tenglemann KiK, vânzând atât articole de uz casnic, cât și pe cele de bricolaj, papetărie, electrice și jucării, dar și produse cosmetice și farmaceutice.

În anul 2017, TEDi prelua în Germania 63 de magazine ale lanțului Xenos. Treii ani mai târziu, Tenglemann vindea acțiunile către TEDi, astfel că cele două afaceri au ajuns să se despartă și să funcționeze în mod individual după un sfert de secol de strânsă colaborare.

În prezent, TEDi numără peste 2.400 de magazine în Germania, Austria, Marea Britanie, Slovenia, Slovacia, Spania, Croația, Italia, Polonia și Cehia. Primul magazin TEDi din România a fost inaugurat în data de 17 martie 2022 în Baia Mare, fiind situat în Baia Mare Shopping Park.