LG continuă să se dezvolte: investește în stații de încărcare, de ce

LG continuă să se dezvolte: investește în stații de încărcare, de ce

Compania din Coreea de Sud atacă segmentul de piață destinat stațiilor de încărcare.

Planul companiei este legat de achiziția companiei de producție de încărcătoare numită AppleMango.

LG intră în afacerea de încărcare a vehiculelor electrice odată cu achiziționarea unui dezvoltator de încărcătoare de baterii pentru vehicule electrice din Coreea de Sud, numit AppleMango.

Mișcarea îi va permite să creeze stații de încărcare „complete”, cu o interfață ușor de utilizat, alături de control și management în timp real, se arată în comunicat. În special, va putea să-și folosească tehnologia „robustă, rezistentă la praf și apă” de afișare digitală în aer liber.

LG este bine consacrată în mobilitatea electrică, dezvoltând baterii, ecrane și senzori pentru mașini electrice. Recent, și-a unit forțele cu Magna International pentru a dezvolta motoare electrice, invertoare și încărcătoare de bord pentru producătorii de automobile.

Stațiile de încărcat reprezintă noul trend

Achiziția va extinde acest lucru, permițându-i să îmbine noile capabilități ale încărcătoarelor cu sistemele sale interne actuale de gestionare a încărcării EV. De asemenea, va permite LG să „creeze sinergie” cu afacerea actuală a bateriilor pentru vehicule electrice și cu produse precum sistemele de stocare și management al energiei.

AppleMango a fost înființat în urmă cu trei ani în 2019 și a dezvoltat o tehnologie proprie, cum ar fi un încărcător subțire și rapid pentru vehicule electrice. LG va lucra, de asemenea, cu partenerii GS Energy, care operează stații de încărcare pentru vehicule electrice și furnizorul IT GS Neotek pentru a dezvolta infrastructura necesară. Conform TechCrunch, LG a luat o cotă de 60% în AppleMango, GS Energy o cotă de 34% și GS Neotek o cotă de 6%.

LG intenționează să instaleze o linie de producție a încărcătoarelor EV la LG Digital Park din Coreea de Sud până la sfârșitul anului 2022. Scopul este să furnizeze o varietate de clienți cu soluții personalizate de încărcare pentru EV, inclusiv reședințe private, centre comerciale, hoteluri și clădiri publice.