24 mai 2022 | 17:25

Volkswagen și LG stabilesc un nou record mondial: ce a a reușit un ID4

ACTUALITATE
Volkswagen și LG stabilesc un nou record mondial: ce a a reușit un ID4

Echipa de comunicații globale a LG Energy Solutions a anunțat că Rainer Zietlow a stabilit un nou record mondial Guinness cu un Volkswagen ID.4 GTX alimentat de baterii LG Energy Solution.

În 2021, Zietlow a câștigat titlul pentru cea mai lungă călătorie continuă cu un vehicul electric într-o singură țară. A condus prin Statele Unite cu un Volkswagen ID.4. Pe 18 mai 2022, Zietlow și echipa sa Challenge4 au stabilit un alt record.

Șoferul a urcat cu mașina pe vulcanul adormit Uturuncu din Bolivia, ajungând la 5.816 metri altitudine. Pe 23 mai 2022, Zietlow și echipa sa au primit un certificat oficial Guinness World Records pentru cea mai mare altitudine atinsă într-un vehicul electric în La Paz, Bolivia.

„Scopul nostru a fost să arătăm tuturor potențialul electromobilității, demonstrând modul în care vehiculele electrice își mențin nivelul de performanță maxim chiar și la altitudini extreme”, a spus Zietlow despre provocare.

Platformă comună

Zietlow și echipa sa au folosit un Volkswagen ID.4 GTX echipat cu matricea electrică modulară (MEB) a producătorului auto european pentru a stabili noul record mondial Guinness.

Platforma MEB a VW este flexibilă. A fost proiectat pentru eficiență din punct de vedere al costurilor și pentru a ajuta alți producători de automobile să intensifice producția de vehicule electrice.

Grupul Volkswagen a anunțat recent un acord de parteneriat cu Mahindra & Mahindra Ltd din India. VW intenționează să furnizeze componente MEB Mahindra pentru „Platforma sa Born Electric”.

Vehiculele electrice VW sunt alimentate de LG Energy Solution (LGES). Volkswagen și furnizorul coreean de baterii au dezvoltat platforma MEB pentru ID, iar munca de colaborare a companiilor a fost aplicată la ID.3 și ID.4.

LGES l-a felicitat pe Zietlow pentru ultima sa realizare.

„Felicitări lui Zietlow și echipei sale pentru că au stabilit un nou record mondial de altitudine cu bateriile noastre”, a declarat LGES. „Realizarea lor incredibilă este încă o piatră de hotar adăugată titlului Guinness World Records pentru cea mai lungă călătorie EV realizată în 2021, care a demonstrat deja nivelul ridicat de anduranță al bateriei LGES.”