Legătura dintre religie și criptomonede: ce spun „creștinii Bitcoin” despre concept
Bitcoin a fost trimisă de Dumnezeul creștin. Cel puțin, asta cred unii despre criptomonedă.
„Acesta este geniul lui Dumnezeu”, a spus pentru publicația Slate Tomer Strolight, un fost necredincios care a intrat în industria blockchain și ulterior s-a botezat din cauza ei.
Este încă o privire asupra psihicului curios al adevăraților “credincioși Bitcoin”, care în acest caz și-au asociat dragostea pentru crypto cu dragostea divină a lui Iisus Hristos.
„Thank God for Bitcoin” este o conferință anuală, unde se adună ”creștinii Bitcoin”. Acolo, Tomer Strolight a pătruns în apele calde ale South Beach din Miami și s-a născut din nou ca un creștin Bitcoin Bro.
Publicația notează că creștinismul Bitcoin are de fapt sens, având în vedere cât de profund s-a prăbușit cripto-ul în ultimele luni, ceea ce înseamnă că o încadrare religioasă pare aproape necesară pentru a continua să credem în moneda virtuală în 2022.
„Religia Bitcoin devine o convingere”, a scris fostul chirurg, devenit autor creștin, Patrick Melder – care l-a botezat pe Strolight însuși pe South Beach, în cartea sa autopublicată „The Christian Case for Bitcoin”.
Adepții Bitcoin
După cum a spus profesorul de studii religioase de la Universitatea de Stat din Texas, Joseph Laycock, pentru Slate, acest tip de creștinism are mai mult sens atunci când se ia în considerare tulpina evanghelică americană a „evangheliei prosperității”, care, în epoca post-depresiune, susținea că Iisus dorea ca adepții săi să devină bogați.
Într-adevăr, declarația lui Melder din cartea sa că „în viitorul nu prea îndepărtat, cei care au adoptat Bitcoin devreme, vor fi imens de bogați” seamănă cu dogmele lui Iisus.
ANAF a intensificat controalele asupra veniturilor obținute de români din minarea sau tranzacționarea de criptomonede și NFT-uri în perioada 2016-2021.
Inspectorii au demarat această acțiune în contextul în care piața din România este în continuă creștere și înregistrează un număr de peste 423.000 de persoane care efectuează astfel de tranzacții.
Astfel, dacă investești în criptomonede sau NFT, trebuie să ai în vedere respectarea obligațiilor fiscale aferente tranzacțiilor efectuate pe piața criptomonedelor. Trebuie să ții o evidență încă de când ai realizat prima tranzacție, pentru a nu risca amenzi și penalități din partea autorităților în caz de nedeclarare sau declarare cu întârziere.