Lamborghini se confruntă cu probleme: de ce a decis rechemarea unui model important

Lamborghini se confruntă cu probleme: de ce a decis rechemarea unui model important

Lamborghini și National Highway Traffic Safety Administration sau NHTSA au anunțat că recheamă modele din seria Huracan.

Campania include 4.796 de unități ale supermașinii italiene, cu o rată estimată de defecțiuni de 100%, care au fost construite în perioada 30 iulie 2014 și 14 mai 2020.

Potrivit agenției de siguranță, care nu a detaliat exact modelele Huracan care vor trebui să fie duse înapoi la dealeri pentru reparații, acestea au fost montate fără capacele care să acopere șuruburile de reglare orizontală a farurilor pentru faza scurtă.

Drept urmare, acestea ar putea funcționa greșit și nu vor ilumina drumul din față în mod corespunzător, crescând riscul unui accident. Problema care va fi rezolvată prin instalarea gratuită a capacelor de obturare lipsă de către tehnicieni autorizați este pusă pe seama „erorii umane”, care a apărut în timpul asamblarii. Proprietarii care au remediat deja această problemă vor fi rambursați integral, presupunând că pot dovedi acest lucru.

Modelele de lux nu sunt lipsite de probleme

Lamborghini a aflat pentru prima dată defectul atunci când auditul intern al departamentului lor de cercetare și dezvoltare a identificat capacele lipsă pe mașinile care nu erau încă livrate. Problema a fost prezentată comitetului pentru siguranța produselor în urmă cu un an și nu după mult timp a fost luată decizia de a anunța retragerea.

Dealerii vor fi anunțați pe 8 aprilie, iar proprietarii Huracanilor afectați ar trebui să audă de la companie între 8 și 15 aprilie. Numărul oficial pentru această retragere este pus la dispoziție de firmă, iar proprietarii în cauză cu întrebări pe această temă vor trebui să folosească acesta metodă dacă doresc să contacteze producătorul auto. În același timp, aceștia pot contacta, de asemenea, autoritățile.

Cea mai recentă campanie de siguranță Lamborghini vine la aproximativ opt luni după ce o eroare a software-ului a dus la o nouă rechemare în Statele Unite. Pe atunci, au fost afectate 2.701 de unități a modelului Huracan, toate realizate între 31 ianuarie 2017 și 18 decembrie 2020.

Etichete: