Lamborghini Huracán Tecnica: modelul creat pentru drumuri sau circuit

Lamborghini Huracán Tecnica: modelul creat pentru drumuri sau circuit

Automobili Lamborghini a prezentat Huracán Tecnica, o evoluție a modelului de bază care mizează pe tracțiune spate de nouă generație, roți spate viratoare și rezistența redusă la înaintare.

Numele Tecnica întruchipează evoluția extraordinară a Huracán, care se distinge instantaneu, la fel de mult în exterior, cât și sub capotă, cu noua siluetă accentuată de o aerodinamică îmbunătățită pentru performanță sporită, stabilitate și ușurință în utilizare, în special pe circuit.

„Huracán Tecnica condensează expertiza în proiectare și inginerie a Lamborghini pentru a crea modelul perfect, distractiv de condus, la fel de convingător pe șosea, precum este pe circuit”, spune Președintele și CEO-ul Automobili Lamborghini, Stephan Winkelmann.

Detalii tehnice

Preluând motorul de la Huracan STO, cu o creștere de 30 CP față de Huracán EVO cu tracțiune spate (RWD), grupul propulsor oferă 565 Nm de cuplu la maximum 6.500 rpm și o accelerație îmbunătățită de la 0-100 km/h în 3,2 secunde. Sistemul LDVI (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata) recalibrat al Tecnica și modurile de condus reglate distinct, cu o configurație specifică a suspensiei, direcție pe roțile din spate și îmbunătățiri inovatoare de răcire a frânelor permit șoferului să experimenteze un Huracan perfect pentru fiecare ocazie.

Lamborghini Huracan Tecnica folosește motorul de 5,2 l care eliberează aceeași putere de 640 CP ca și STO pentru o conducere de zi cu zi cu putere și cuplu maxim la dispoziție oricând este nevoie.

Cu o greutate de 1.379 kg, Tecnica oferă un raport greutate-putere de 2,15 kg/CP. Puterea crescută este egalată de un sunet mai bogat și mai clar al motorului la turații mai mari, în timp ce în interiorul cockpitului Tecnica oferă un confort acustic îmbunătățit.

Creat pentru șofer

În funcție de modul de conducere selectat – STRADA, SPORT sau CORSA – fiecare sistem dinamic este calibrat pe Tecnica pentru a oferi un răspuns foarte diferențiat la fiecare mediu.

În STRADA, direcția pe roțile din spate oferă stabilitate și manevrabilitate, completate de vectorizarea cuplului și P-TCS. Motorul și cutia de viteze sunt ambele reglate pentru o conducere confortabilă de zi cu zi, în orice setare.

Când este selectat modul SPORT, distracția maximă la condus vine din supravirarea îmbunătățită a direcției pe roțile din spate și pragul de alunecare îmbunătățit al P-TCS, în timp ce vectorizarea cuplului asigură agilitatea și reacția Tecnica în mâinile șoferului. Grupul motopropulsor foarte receptiv răspunde instantaneu la atingerea accelerației.

În modul CORSA, spiritul de cursă al mașinii și al șoferului este trezit: Tecnica răspunde la fiecare intervenție a pilotului cu o precizie extremă, în vuietul motorului Lamborghini aspirat natural. Sistemul de propulsie este calibrat pentru a oferi un răspuns optimizat al accelerației orientat spre condusul pe pistă și cele mai rapide schimbări de viteză, Tecnica demonstrând precizie și agilitate maximă de la toate sistemele prin intermediul LDVI, inclusiv aderență laterală și longitudinală maximă de la vectorizarea cuplului și, respectiv, P-TCS.

Dincolo de opțiunile exclusive ale Tecnica, departamentul Ad Personam al Lamborghini oferă clienților posibilitatea de a-și personaliza modelul Huracán Tecnica cu variante practic nelimitate de culoare și ornamente.