Klaus Iohannis participă la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Klaus Iohannis participă la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a
Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni la funeraliile de stat ale Regina Elisabeta a II-a, la Westminster Abbey, Londra, conform unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

Iohannis merge la Londra, la funeraliile Reginei

Șefului statului român va participa la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, unul dintre cele mai importante evenimente, din punct de vedere istoric, dar și din privința securității.

Sicriul reginei se află la Edinburgh și urmează să se deplaseze la Londra, înainte de funeraliile sale de stat, care vor avea loc luni, 19 septembrie.

Publicul încă mai poate vedea sicriul la Catedrala St Giles din Edinburgh, în timp ce regina va fi depusă timp de patru zile la Westminster Hall începând de miercuri.

Regele Charles al III-lea va continua, de asemenea, un turneu în toate cele patru națiuni care alcătuiesc Regatul Unit.

Sicriul reginei va continua să se odihnească în Catedrala St Giles. Oficialii spun că va fi instituit un sistem de coadă pentru membrii publicului care doresc să îi aducă un omagiu.

Cum se vor desfășura funeraliile Reginei

Sicriul se va deplasa apoi cu avionul la RAF Northolt la ora 18:00. Prințesa regală, Prințesa Anne, o va însoți, iar sicriul este așteptat să ajungă la Londra cu puțin timp înainte de ora 19:00.

Sicriul va fi apoi mutat la Palatul Buckingham, unde va fi întâmpinat de regele Charles al III-lea și de Camilla, regina consort, precum și de alți membri ai familiei regale.

O gardă de onoare, formată din garda regelui, va primi sicriul, înainte de a fi dus în Bow Room, în interiorul palatului, și vegheat de un schimb de capelani.

Regele și Camilla vor zbura spre Belfast, unde Regele Charles se va întâlni cu secretarul de stat pentru Irlanda de Nord, Chris Heaton-Harris MP, precum și cu alți lideri de partid. La sosirea la Castelul Hillsborough, regele și regina consort vor face o scurtă plimbare în fața porților pentru a vedea omagii florale.

După o întâlnire cu liderii religioși, Regele și Camilla vor traversa centrul orașului Belfast, în drum spre o slujbă de rugăciune la Catedrala Sfânta Ana. Anne. Apoi se vor întoarce la Londra.

Sicriul va fi mutat de la Palatul Buckingham la Westminster Hall, unde regina va fi ținută în stare de veci timp de patru zile.Sicriul reginei va părăsi Palatul Buckingham la ora 14:22. Mulțimile vor putea urmări cum cortegiul va face călătoria prin centrul Londrei – de-a lungul Queen’s Gardens, The Mall, Horse Guards și Horse Guards Arch, Whitehall, Parliament Street, Parliament Square și New Palace Yard.Din procesiune vor face parte Regele și membri ai Familiei Regale, se vor trage focuri de armă în Hyde Park și va suna Big Ben.