Kia a dezvăluit noul XCeed: ce aduce nou modelul facelift

Kia a dezvăluit noul XCeed: ce aduce nou modelul facelift

Kia și-a actualizat crossover-ul compact XCeed cu un aspect reîmprospătat, interior îmbunătățit și un nou nivel de echipare.

Are faruri LED noi și o grilă revizuită, bara de protecție față și o priză de aer reproiectată. Prin integrarea lămpilor de ceață în faruri, designerii au reușit să includă perdele de aer pe ambele părți, care ghidează ușor aerul în jurul roților vehiculului pentru a reduce rezistența și pentru a îmbunătăți eficiența consumului de combustibil.

Este oferit pentru prima dată un echipament sportiv GT-line, combinat cu un motor pe benzină care produce 204 CP.

„Clienții noștri au lăudat combinația unică a modelului XCeed de manevrabilitate dinamică, practicitate de zi cu zi și tehnologie în mașină. Acest nou model se bazează pe aceste puncte forte cu o serie de modificări elegante ale designului exterior și interior și noi caracteristici tehnice. De asemenea, ne-am asigurat că beneficiile noastre îmbunătățite de crossover de la cele mai recente opțiuni de grup motopropulsor, un semn al angajamentului nostru pe termen lung de a oferi clienților noștri soluții de mobilitate durabilă”, a declarat Sjoerd Knipping, vicepreședintele departamentului de marketing la Kia Europe.

„O alternativă sportivă la modelele mai mari, XCeed a devenit cel mai bine vândut model din gama Ceed. Oferă poziția de conducere de comandă și confortul unui SUV cu manevrabilitate și manevrabilitate dinamică a unui hatchback european compact”, a continuat acesta.

Mașina își păstrează linia înclinată a acoperișului, care conferă un aspect asemănător cu un coupé.

Noul Interior

În interior, XCeed oferă o poziție comandantă a scaunului și garda la sol ridicată față de un hatchback convențional.

Un sistem de infotainment cu ecran tactil „plutitor” se deosebește de tabloul de bord, oferind dimensiuni ale ecranului de 5,0 inch, 8,0 inch sau 10,25 inch, în timp ce partea inferioară a panoului de instrumente oferă un set de butoane sensibile la atingere, cadrane și comutatoare pentru a controla volumul audio, încălzirea și ventilația.

Potrivit Kia, aceste comenzi au fost reproiectate pentru a îmbunătăți interacțiunea și a permite șoferilor să facă schimbări rapide în mediul cabinei, fără a-și lua ochii de la drum.

Grupul de instrumente digital de 12,3 inch a fost, de asemenea, îmbunătățit cu o nouă grafică, care poate fi conectată la modul de conducere al vehiculului.

Cu o lungime totală de 4.395 mm, noul Kia XCeed este cu 85 mm mai lung decât hatchback-ul Ceed cu cinci uși și cu 120 mm mai compact decât Sportage. Înălțimea maximă a plafonului de 1.495 mm înseamnă, de asemenea, că se află la 48 mm deasupra Ceed și la 155 mm sub Sportage, oferind șoferilor un centru de greutate mai scăzut decât fratele său mai înalt.

Capacitatea bagajelor pentru noul Kia XCeed este evaluată la 426 de litri (VDA), iar cu scaunele din spate pliate, capacitatea de bagaje crește la 1.378 de litri.

O gamă variată

Noul Kia XCeed este disponibil cu o gamă de trei motoare turbo pe benzină. Motorul T-GDi de 1,0 litri oferă 120 CP, în timp ce un motor T-GDi de 1,5 litri cu patru cilindri produce 160 CP. T-GDi de 1,6 litri, întâlnit la modelele GT, are 204 CP.

Există și un motor diesel cu 136 CP. Toate motoarele sunt acum echipate cu tehnologie mild-hybrid, care reduce emisiile cu până la 10%.

XCeed este echipat cu transmisia manuală inteligentă (iMT) a mărcii, care funcționează pur electronic și funcționează cu generatorul de pornire mild-hibrid (MHSG) pentru a opri motorul atunci când vehiculul se oprește.

Un grup motopropulsor hibrid plug-in asigură cele mai scăzute emisii de CO2. Utilizează un motor pe benzină de 1,6 litri și o baterie de 8,9 kWh. Intervalul cu zero emisii este de până la 50 de kilometri.

Caracteristicile de rulare și manevrabilitate ale noului XCeed au fost dezvoltate de echipele europene de ingineri Kia pentru „confort și implicare maximă în toate condițiile”.

Noul XCeed va fi pus în vânzare în septembrie. Prețurile și specificațiile nu au fost confirmate.