Kanye West, persona non grata pe Twitter și Instagram: ce „boacănă” a mai făcut rapperul, de data aceasta

Kanye West, persona non grata pe Twitter și Instagram: ce „boacănă” a mai făcut rapperul, de data aceasta

Revenirea lui Kanye West pe Twitter pare să fi fost de scurtă durată. La mai puțin de o zi după ce a fost primit înapoi pe platformă, el și-a văzut contul suspendat din nou.

S-a întâmplat asta pentru că rapperul a postat un mesaj antisemit. În cadrul acestui mesaj, West s-a apărat, sugerând că nu este antisemit pentru că „oamenii de culoare sunt, de fapt, evrei”.

Potrivit presei internaționale, a durat ceva timp înainte ca Twitter să elimine conținutul care, în mod evident, a deranjat și chiar a oripilat opinia publică. Cu toate acestea, începând cu ziua de duminică, mesajul a fost eliminat din cronologia lui Kanye West. „Contul în cauză a fost blocat din cauza unei încălcări a politicilor Twitter”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, pentru publicația Engadget.

Kanye West nu se poate abține

Suspendarea vine după ce contul de Instagram al lui West a fost restricționat în mod similar de Meta. Într-o postare care a fost ștearsă chiar imediat de administratori, West a distribuit o captură de ecran a unui mesaj pe care i l-ar fi trimis lui Sean „Diddy” Combs, unde încerca să insinueze că cel din urmă menționat ar fi fost controlat de un grup de evrei puternici, a relatat, la vremea respectivă, NBC News.

Comitetul evreiesc american a condamnat postarea și comentariile pe care West le-a făcut în timpul unui interviu cu prezentatorul Fox News, Tucker Carlson, la începutul săptămânii. „Comportamentul manifestat săptămâna aceasta de Kanye West este profund tulburător, periculos și antisemit, punct”, a spus organizația pe Twitter. „Nu există nicio scuză pentru propagarea sloganurilor ce țin de supremația albă și a antisemitismului clasic, despre tot ceea ce înseamnă lumea evreiască, în special cu platformele de socializare”, s-a mai menționat.

După suspendarea sa de pe Instagram, West a apelat la Twitter pentru a-l ataca CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg.