23 nov. 2021 | 13:32

Aliat împotriva jocurilor de noroc excesive. Ce măsură radicală pregătește Marea Britanie, vizează clienții direct

Diverse
Aliat împotriva jocurilor de noroc excesive. Ce măsură radicală pregătește Marea Britanie, vizează clienții direct
Împătimiții vor avea acces mai puțin la aparatele de jocuri de noroc din Marea Britanie

Jocurile de noroc se prezintă sub diferite forme, de la pariurile pe cursele de cai până la participarea la Loteria Națională. Am analizat statisticile pentru a vedea cum își cheltuiesc britanicii banii pe jocuri de noroc și dacă joacă în mod responsabil sau nu. În timp ce jocurile de noroc pot fi distractive, există câteva dezavantaje evidente și mai puțin evidente. În primul rând este vorba de datoriile mari pe care britanicii le fac când merg la jocurile de noroc sau chiar diminuarea șanselor de a împrumuta bani sau de a obține un credit ipotecar. Mai nou, s-a luat decizia de a limita accesul englezilor împătimiți de jocurile de noroc, prin implementarea unor softuri inteligente.

Britanicii cheltuiesc 2,60 lire sterline pe săptămână pentru jocuri de noroc

Guvernul britanic a publicat recent câteva date statistice pentru anul 2020 referitoare la jocurile de noroc și numărul de jucători de pe teritoriul britanic. Datele arată un procent de 47% dintre britanici care au jucat în vreun fel în ultimele 4 săptămâni ale anului trecut. Un alt procent de 30% dintre britanici, spune statistica, au participat la Loteria Națională în 2019, ceea ce face ca aceasta să fie cel mai popular tip de jocuri de noroc.

Un simplu calcul, relevă faptul că, în medie, britanicii cheltuiesc 2,60 lire sterline pe săptămână pentru jocuri de noroc, totalizând peste 135,20 lire sterline pe an. Industria jocurilor de noroc a avut o valoare de 14,3 miliarde de lire sterline în Marea Britanie în 2019, în scădere de la 14,5 miliarde de lire sterline cu 6 luni înainte.

Industria a avut în mod colectiv 98.174 de angajați în 2019, în scădere de la 106.000 cu 6 luni înainte. Se estimează că dependența de jocurile de noroc costă Marea Britanie până la 1,2 miliarde de lire sterline pe an. Loteria Națională a contribuit cu 1,6 miliarde de lire sterline la cauze bune în 2018/2019.

Procentul de 47% dintre britanici care au jucat jocuri de noroc este pentru anul 2020, ceea ce reprezintă o ușoară creștere față de anul precedent, când 46% dintre britanici au jucat în decurs de 4 săptămâni. Mai mulți bărbați decât femei joacă jocuri de noroc, aproximativ jumătate dintre bărbați jucând jocuri de noroc în ultimele luni în 2020, comparativ cu doar 4 din 10 femei. 20% dintre britanici declară că joacă cel puțin de două ori pe săptămână.

Aparatele de jocuri de noroc din Marea Britanie, dotate cu softuri inteligente

Fiecare aparat de jocuri de noroc din sălile de pariuri din Marea Britanie, spune BBC, este actualizat cu un software conceput pentru a detecta și preveni comportamentele problematice ale jucătorilor. Sistemul blochează jucătorii în afara aparatelor timp de 30 de secunde în cazul în care este detectat un joc neregulat sau excesiv.

În timpul acestei perioade scurte de blocare, pe ecranele aparatelor sunt afișate avertismente privind siguranța jocurilor de noroc. Un expert a declarat că pauza forțată „probabil nu este suficient de lungă pentru a avea un efect pozitiv„.

Sistemul de conștientizare a jucătorilor anonimi prin inteligență artificială” a fost lansat luna aceasta de către Betting and Gaming Council (BGC), un grup industrial care reprezintă 90% din piața britanică de pariuri și jocuri de noroc.

Printre tiparele de comportament pe care încearcă să le detecteze se numără urmărirea pierderilor, petrecerea unui timp prea îndelungat pe un singur aparat și jucarea rapidă a unei succesiuni de jocuri.

„A fost implementat la toate aparatele noastre din cele 1.600 de magazine la începutul lunii noiembrie.

Aceste alerte sunt acum operaționale pe aparatele din toate cele 3.200 de săli Ladbrokes și Coral.”, a declarat pentru BBC un purtător de cuvânt al Betfred.

Sistemul alertează angajații care pot lua măsuri

Mii de săli de jocuri de noroc au instalat deja această tehnologie pe aparatele de pariuri, potrivit BGC. Atunci când se declanșează o pauză forțată la un aparat de joc, personalul din magazinele de pariuri din spatele tejghelei primește o alertă, a declarat un purtător de cuvânt al BGC.

„Personalul din spate știe și, probabil, ar ieși să verifice dacă sunteți în regulă și ar avea o discuție cu dumneavoastră dacă există probleme”, a adăugat acesta.

BGC a implementat deja sistemul pentru jucătorii care au folosit conturi personale pentru a se conecta și a juca jocuri. Acesta va lua în considerare comportamentul problematic anterior în ceea ce privește jocurile de noroc atunci când va analiza jocul.

Cu toate acestea, analiza comportamentală live a fost extinsă acum la oricine folosește un terminal de pariuri, indiferent dacă se conectează sau nu. Unii s-au întrebat cât de eficiente vor fi pauzele de 30 de secunde.

„Acesta este un pas în direcția cea bună, dar, evident, trebuie monitorizat și evaluat.

Pauza obligatorie nu este probabil suficient de lungă pentru a avea un efect pozitiv.”, a declarat Mark Griffiths, profesor de dependență comportamentală la Universitatea Nottingham Trent.

Într-un studiu privind aparatele de jocuri de noroc norvegiene publicat în septembrie, profesorul Griffiths și colegii săi au evaluat dacă o pauză obligatorie de 90 de secunde ar putea reduce comportamentul problematic la jocurile de noroc. Cercetarea a constatat că pauza nu a avut „niciun efect semnificativ” asupra sumei de bani mizate în timpul unei sesiuni de joc ulterioare sau asupra duratei sesiunii respective.

PlaySport
WOW! Nadia, Boris Becker, Ilie Năstase și Andreea Esca, dezlănțuiți într-un club din București! Cum au fost surprinși
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj FOTO
Ego.ro
Diana ȘOȘOACĂ, în ipostaze provocatoare! Imagini din tinerețe care au scăpat pe internet
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Cancan.ro
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este dublă față de ce primeau la Chefi la cuțite
Stirile PROTV
Una dintre cele mai mari companii din lume vine în România. Are venituri aproape cât PIB-ul nostru
Romania TV
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Capital.ro
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
EVZ.ro
Băutura demult dispărută din România. Era cea mai populară pe vremea bunicilor
Adevarul
Mușețelul, planta desprinsă din Rai care face minuni. Era apreciată de mari oameni de știință, încă din antichitate
BZI.ro
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
Spynews.ro
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
Redactia.ro
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Digisport.ro
Creatură cu un aspect de-a dreptul uluitor, descoperită pe fundul mării
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
Digi24
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată călugări și de-acum vor trăi doar din mila altora
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Aici se află cel mai frumos sat din lume. Un paradis căutat de mulți turiști
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. De ce nu vrea Alexandra Velniciuc să aibă copii. Actrița are o căsnicie de mai bine de 20 de ani cu Șerban Puiu / VIDEO
Spynews
Schimbare pentru cei care au CASĂ la CURTE. Anunțul istoric a venit de la Guvern
Capital.ro
Orașul din Europa care cere oficial ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24. Argumentele aduse în Comisia Europeană
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Propunere ȘOCANTĂ a unui PREOT din ROMÂNIA! FETELE FRUMOASE, băgate la PUȘCĂRIE
Mediaflux
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro