04 oct. 2022 | 08:12

iPhone 14 Pro, cel mai bun telefon din lume, cel puțin dintr-un punct de vedere: cu ce-ți ia ochii

ACTUALITATE
iPhone 14 Pro, cel mai bun telefon din lume, cel puțin dintr-un punct de vedere: cu ce-ți ia ochii

În urmă cu câteva săptămâni, cele mai noi iPhone-uri din portofoliul Apple au ajuns online și fac valuri la nivel global. Între timp, au ajuns online și primele review-uri, iar când vine vorba de iPhone 14 Pro, există motive de bucurie.

DxOMark este o entitate specializată în testarea performanțelor foto. A început prin testarea de camere foto tradiționale, iar acum face valuri cu review-urile la partea de captură foto/video a telefoanelor mobile. În contextul în care nu este testată nici o altă componentă a unui smartphone, o victorie aici este foarte importantă. Din acest motiv, faptul că DxOMark a ajuns la concluzia că iPhone 14 Pro are cea mai bună cameră frontală pentru fotografii și filmări dintre toate telefoanele de pe piață reprezintă un atu important pentru creșterea vânzărilor de terminale Apple.

iPhone 14 Pro, mai bun decât ai crede

În timp ce iPhone 14 Pro are cele mai bune camere frontale, nu se poate spune același lucru despre camerele principale. Conform datelor analizate de DxOMark, configurația frontală de captură a telefonului s-a bucurat de 146 de puncte în testele publicației independente. Primul de după el este Huawei P50 Pro cu 144 de puncte, urmat la distanță mare de iPhone 13 Pro cu 134 de puncte.

În ceea ce privește performanța camerelor principale, chiar dacă nu vorbim de o diferență majoră, cel mai bun telefon de poze la ora actuală este Honor Magic4 Ultimate lansat în martie 2022, cu un scor pentru abilitățile de captură de 147 de puncte, comparativ cu 146 de puncte pentru iPhone 14 Pro. Huawei P50 Pro și la acest capitol vine după iPhone 14 Pro și înaintea iPhone 13 Pro , chiar dacă vorbim de un smartphone lansat în iulie 2021, acum mai bine de un an.

În privința particularităților care face iPhone 14 Pro atât de special, experții de la DxOMark au lăudat acuratețea culorilor imortalizate și a tonurilor pielii, pentru plaja dinamică reprodusă în fotografii, nivelul de detalii, rapiditatea la autofocus și separația de fundal la portrete.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele