iPhone 14, mai ușor de reparat ca niciodată: de ce a luat Apple această decizie

iPhone 14, mai ușor de reparat ca niciodată: de ce a luat Apple această decizie

Apple a recunoscut că iPhone 14 a fost conceput pentru a fi mai ușor de reparat, comparativ cu modelele sale de dinainte.

iFixit a încercat și izbândit o demontare completă a noului iPhone 14, lansat în acest an, și este acum mai clar niciodată că dispozitivul a fost reproiectat de la zero.

Una dintre veștile bune este că geamul din spate este mai ușor și mai ieftin de reparat, așa cum s-a tras concluzia și, mai mult decât atât, s-a folosit un cadru intermediar metalic pentru a menține partea din față la fel de accesibilă. Designul este mai reparabil decât multe telefoane Android care sunt ușor de deschis doar din spate, a spus, de asemenea, iFixit.

Testele au arătat că, într-adevăr, iPhone 14 este mult mai ușor de reparat, însă are încă anumite limitări

Cadrul central al iPhone 14 menține aceeași rigiditate structurală pe care ai văzut-o la 13, totuși. Apple mutase deja căștile și matricea camerei frontale într-o locație mai reparabilă pe mainframe-ul generației anterioare, dacă îți amintești.

Compania vrea ca utilizatorii iPhone 14 să nu regrete achiziția, iar asta este mai mult decât evident. Totuși, gigantul încă cere ca toți clienții și tehnicienii să activeze piesele după ce sunt instalate, așa că nu poți utiliza componente neoficiale, „made in China”, ci doar unele aprobate direct de ei. Chiar și așa, iFixit susține că acesta este cel mai reparabil telefon Apple de la iPhone 7, lansat în 2016, încoace.

Reluarea ușurinței de reparare nu este complet surprinzătoare. Apple se confruntă cu presiuni de a îmbunătăți reparabilitatea atât din partea guvernului federal, cât și a legislaturii statale.

Dacă nu ar fi abordat mai abitir subiectul reparațiilor la domiciliu pentru modelele sale cele noi, ar fi riscat „bătălii” cu autoritățile de reglementare care ar fi putut forța plata anumitor penalități.

Oricare ar fi raționamentul final al Apple, să ne bucurăm de noua schimbare, de vreme ce telefoanele gigantului nu sunt tocmai atât de ușor de înlocuit, prin prisma prețurilor ridicate practicate.