Ionel Arsene s-a autosuspendat din funcția de preşedinte al PSD Neamţ, după prăbușirea podului din Luțca

Ionel Arsene s-a autosuspendat din funcția de preşedinte al PSD Neamţ, după prăbușirea podului din Luțca

Ionel Arsene s-a autosuspendat din funcția de președinte al PSD Neamț, după incidentul în care podul de la Luțca s-a prăbușit, fiind reabilitat în urmă cu câteva luni. Decizia vine după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a sugerat lui Ionel Arsene, în urmă cu două zile, să facă acest lucru.

Ionel Arsene s-a autosuspendat din funcția de președinte PSD Neamț

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a confirmat faptul că s-a autosuspendat din funcția de președinte PSD al finalei.

Președinte interimat este Daniel Harpa, cel care ocupa anterior funcția de președinte executiv. 

Podul de la Luțca fusese reabilitat cu peste 7 milioane de lei cu ajutorul Programului Național de Dezvoltare Locală. Un camion și o autoutilitară au căzut în apă, în timpul prăbușirii, iar o persoană a fost ușor rănită în urma incidentului.

DNA a deschis un dosar penal în rem

„La Serviciul teritorial Bacău – Direcția Națională Anticorupție s-a înregistrat la data de 09.06.2022 un dosar penal referitor la împrejurările în care s-a reabilitat, modernizat și consolidat, precum și împrejurările în care s-a redeschis circulația rutieră pe podul de la Luțca, județul Neamț, de peste râul Siret.

În acest moment a fost începută doar urmărirea penală in rem (față de faptă), cu privire la suspiciunea de comitere a unor infracțiuni asimilate celor de corupție”, arată DNA în comunicatul remis vineri presei.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a vorbit despre suspendarea lui Ionel Arsene pe perioada anchetei, spunând că o demisie ar „detensiona situația”.

„Din punct de vedere politic, am vorbit cu domnul Arsene, nu ştiu cine are implicarea mai multă cu adevărat. Consiliul Judeţean este beneficiar, dar nu cel care urmăreşte fazele nici de proiectare, nici de expertiză.

Şi eu cred că domnul Arsene are maturitatea politică – eu ştiu că este un bun coleg – şi în perioada anchetei cred că o suspendare a dânsului din funcţia de preşedinte a PSD-ului de la Neamţ ar detensiona acest moment, până când vin rezultatele anchetei”, a continuat el.

Citește și: