Mai multe anchete au fost deschise după ce podul de la Luțca s-a prăbușit, din nou. Apar noi detalii

Mai multe anchete au fost deschise după ce podul de la Luțca s-a prăbușit, din nou. Apar noi detalii

Au fost deschise mai multe anchete după ce podul de la Luțca, de peste râul Siret, s-a prăbușit, la doar 6 luni după ce a fost dat în folosință. În cauză s-au deschis două dosare penale, unul pentru abuz în serviciu, altul pentru vătămare corporală din culpă. 

Val de anchete după prăbușirea podului de la Luțca

Șoferii a două mașini care traversau podul în momentul prăbușirii au ajuns la spital. 

Podul fusese dat în folosință în urmă cu jumătate de an, iar președintele Consiliului Județean Neamț spunea, la vremea aceea, că „podul de la Luțca nu va mai reprezenta o problemă pentru şoferi zeci de ani de acum înainte”.

Cu toate acestea, apa noi detalii. Ministerul Dezvoltării susţine că lucrările la pod trebuiau finalizate în luna viitoare.

„Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Neamţ s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii, cu exactitate, a modalităţii de realizare a reabilitării podului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman.

De asemenea, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Roman au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Reprezentantul Guvernului în judeţ, prefectul Vasile Niţă a strâns toţi responsabilii pentru situaţii de urgenţă şi aşteaptă opinia experţilor în construcţii.

Apar noi detalii în acest caz

 ”Am convocat o şedinţă de urgenţă, chiar aici în zonă, cu reprezentanţii instituţiilor abilitate. O şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca să dispunem primele măsuri ca urmare a acestui accident.

Traficul în zonă va fi restricţionat. Vom asigura izolarea podului pentru a preîntâmpina eventualele accidente”, a declarat Vasile Niţă, prefectul județului.

De când a fost construit a podul şi până în prezent, au fost investite peste 8 milioane de lei, iar termenul de finalizare trebuie să fie 23 iulie 2022.

Ofițerii de la Investigarea Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu.

Citește și: