DNA a deschis dosar penal după prăbușirea podului din Neamț

DNA a deschis dosar penal după prăbușirea podului din Neamț

Direcția Națională Anticorupție a deschis un dosar penal după prăbușirea podului Luțca, din Neamț,  la doar șase luni după încheierea lucrărilor, se arată într-un comunicat al serviciului teritorial Bacău.

Dosar penal în urma prăbușirii podului Luțca

”În acest moment a fost începută doar urmărirea penală in rem (față de faptă), cu privire la suspiciunea de comitere a unor infracțiuni asimilate celor de corupție”, precizează DNA.

Reamtinm că joi după-amiază s-a prăbușit podul de pe drumul județean de la Luțca, din comuna Sagna, județul Neamâ. La momentul prăbușirii, pe pod se aflau un camion și o autoutilitară. Conform ISU Neamț, șoferul camionului a fost rănit.

”Dragi nemțeni, vă garantez că zeci de ani podul de la Luțca nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanții la trafic!”, spunea, în noiembrie 2021, la momentul inaugurării podului, Ionel Arsene.

Precizările DNA

”Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

La Serviciul teritorial Bacău – Direcția Națională Anticorupție s-a înregistrat la data de 09.06.2022 un dosar penal referitor la împrejurările în care s-a reabilitat, modernizat și consolidat, precum și împrejurările în care s-a redeschis circulația rutieră pe podul de la Luțca, județul Neamț, de peste râul Siret.

În acest moment a fost începută doar urmărirea penală in rem (față de faptă), cu privire la suspiciunea de comitere a unor infracțiuni asimilate celor de corupție.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”

Citește și: