Inteligența artificială te transformă într-un programator mai priceput: soluția GitHub care merită toată atenția

Inteligența artificială te transformă într-un programator mai priceput: soluția GitHub care merită toată atenția

GitHub este una dintre cele mai populare platforme online pentru găzduirea de programe și linii de cod. În cazul în care ești pasionat de programare, dar vrei să fii semnificativ mai rapid, același site îți pune la îndemână instrumente de inteligență artificială care te fac mai eficient la a scrie cod.

Nu mai puțin de 10 dolari pe lună poți plăti la GitHub de acum înainte, în cazul în care vrei să nu doar scrii linii de cod mai repede, dar și mai corect. Nu de alta, dar algoritmul îți sugerează linii întregi în cadrul editoarelor de pe platforma online. Instrumentul cu pricina este intitulat Copilot și se bazează pe inteligență artificială pentru a intui și sugera cod programatorilor care scriu aplicații mai mult sau mai puțin complexe în editoare dedicate.

Copilot de la GitHub te face un programator mai bun

Pentru materializarea acestei inițiative cât se poate de futuriste, cei de la Github au lucrat îndeaproape cu OpenAI pe parcursul anului trecut, s-au făcut multe teste, iar echipa din spatele platformei este convinsă că ceea ce au acum este un produs comercial pe care îl poți accesa cu 10 dolari pe lună sau 100 de dolari pe an, din fiecare colț al mapamondului.

Ca referință, Copilot de la Github are abilitatea de a-ți sugera linii de cod pe care urmează să le scrii în medii de lucru precum Visual Studio Code, Neovim sau JetBrains. Instrumentul software bazat pe inteligență artificială îți poate sugera metode complete și algoritmi complecși alături de codul standard, plus asistență când vine vorba de testarea unitară.

La nivel teoretic, oficialii Github sunt cât se poate de optimiști când vine vorba de succesul de care urmează să se bucure Copilot. Aparent, în perioada de teste, de peste 12 luni, și-au arătat interesul pentru el peste 1,2 milioane de programatori, iar în proiectele în care a fost folosit, același AI a reușit să fie responsabil de 40% din cod. Ca o notă de fundal, Copilot vine la pachet cu o perioadă gratuită de probă de 60 de zile, pe lângă faptul că este disponibil gratuit pentru studenți și dezvoltatorii care se ocupă cele mai populare proiecte open-source.