ING Bank, între una caldă și una rece: s-a terminat cu depozitele în euro și apar limitele la lei

ING Bank, între una caldă și una rece: s-a terminat cu depozitele în euro și apar limitele la lei

Încă de acum câteva luni, ING Bank a anunțat o serie de modificări semnificative pentru practicile sale  bancare de pe piața autohtonă. Până acum, erau în stadiu de proiect, dar de la 1 mai vor intra în vigoare, iar mulți români nu se vor bucura.

ING Bank introduce în România interdicția depozitelor în euro. După ce am anunțat în urmă cu câteva luni că în țara noastră începe să fie adoptată dobânda negativă la euro, peste anumite sume, reprezentanța locală a băncii olandeze a decis să nu mai permită românilor să facă depozite în moneda europeană, indiferent de sumă. Mai mult decât atât, niciun client al băncii nu are voie să aibă în toate conturile proprii de la ING Bank un total de peste 5 milioane de lei sau echivalentul la aproximativ un milion de euro.

ING Bank crește dobânzile la lei, pe o perioadă limitată

Pentru o perioadă de doar 4 luni, ING Bank oferă bonusuri de dobândă la depozitele în lei. ”Oricare ar fi conturile tale de economii, toate se vor bucura de o creştere de dobândă: de la 0,4% la 0,75% pentru Contul de Economii, începând cu 1 mai, de la 0,4% la 0,75% pentru Contul de Economii pentru copii, începând cu 1 mai, 3% pe an dobândă specială la Depozitul Bonus, pentru primele 4 luni, dacă ţi-l deschizi până la data de 31.05.2022. Acesta poate fi deschis direct din contul ING Economii”, conform informărilor băncii către clienţii săi.

Practic, este vorba de o revenire a Depozitului Bonus în aplicația web și de mobil a băncii, ING Home`Bank. Aceasta se reflectă într-o ofertă de 3% pentru primele patru luni, cu condiția să deschizi un depozit între aprilie și mai. Este important de reținut că banii pot fi scoși înainte de scadență, fără să pierzi dobânda acumulată între timp. La expirarea termenului de patru luni, banii revin în contul ING economii, iar dobânda revine la nivelul de dobândă aferent contului ING Economii din acel moment.

Revenind însă la restricțiile care intră în vigoare în zilele următoare, este important de reținut faptul că, după 30 aprilie, ING nu mai permite constituire de depozite în euro. Mai mult decât atât, clienții au permisiunea de a-și crea un singur cont în lei, dacă decid să rămână la ING Bank. La acesta se adaugă conturi în alte valute disponibile, cu mențiunea că totalul disponibilă nu trebuie să depășească 5 milioane de lei.

Dincolo de particularitățile detaliate mai sus, ING Bank îşi rezervă dreptul de a solicita clientului să îşi transfere sume de bani din conturile deţinute de client la bancă sau chiar să înceteze relaţia cu el.
Citește și: