Incendiul produs sâmbătă seara în Capitală naște suspiciuni. Parchetul a demarat o anchetă

Incendiul produs sâmbătă seara în Capitală naște suspiciuni. Parchetul a demarat o anchetă

Un incendiu uriaș a izbucnit, sâmbătă seara, în București. Un bloc din Sectorul 5 al Capitalei a fost cuprins de flăcări, de la etajul 2 până la etajul 10. 112 locatari s-au autoevacuat, opt persoane au fost asistate medical, două fiind transportate la spital, au transmis autoritățile. Pentru stingerea focului, s-a acționat din exterior cu autoscara. De asemenea, au intervenit 14 autospeciale cu apă și spumă, patru SMURD B2, două UTIM, DSM, și două SABIF, potrivit IGSU. Polițiștii au demarat o anchetă.

Incendiu de proporții în Sectorul 5 al Capitalei, sâmbătă seara

În cele din urmă, pompierii au reușit să stingă flăcările. Mircea Nicolaidis, viceprimarul Sectorului 5, a afirmat, în seara incendiului, că oamenii evacuați din casele lor nu vor fi nevoiți să petreacă noaptea în stradă, urmând să se găsească soluții rapide pentru ei.

„Incendiul este stins, nu mai arde cu flacără. Nu știm exact de unde a izbucnit, de la ce etaj a început. Sunt mai multe variante, ar putea fi de la coaforul de la parter sau chiar de la un apartament de la etajul greu. Alte informații nu mai am în acest moment, sunt aici, la fața locului. Se vor găsi soluție pentru locatari. Nimeni nu va rămâne în stradă în această noapte. Vom găsi variante pentru a-i adăposti”, a declarat Mircea Nicolaidis, la România TV.

Flăcările au cuprins fațada unui bloc cu 10 etaje

Și consilierul local Alexandru Dimitriu a reacționat în urma acestui incendiu. Politicianul a scris pe internet că flăcările s-au propagat pe fațada clădirii până la etajul 10.

„O nouă tragedie este în desfășurare la noi în Sectorul 5. Un bloc termoizolat a luat foc, iar propagarea incendiului este cauzată cel mai probabil de materialele ieftine folosite:

În zona str. Baciului nr. 4, sector 5 a izbucnit un incendiu într-un apartament situat la etajul 2, care s-a propagat pe fațada blocului până la etajul 10. La fața locului au fost direcționați polițiști locali din candrul Poliției Locale Sector 5, iar lucrătorii din cadrul ISUBIF acționează pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Până în acest moment nu sunt informații cu privire la înregistrarea de victime omenești sau persoane evacuate din bloc”, se arată în postarea lui Alexandru Dimitriu de pe Facebook.

Parchetul face cercetări la fața locului

În această dimineață, Poliția Capitalei a anunțat că efectuează, alături de procurori, cercetări legate de izbucnirea incendiului de la faţada unui bloc cu 10 etaje din Strada Baciului. Astfel, reprezentanții Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Sectorului 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, fac verificări în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs evenimentul.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF), 112 oameni s-au autoevacuat şi 11 au fost ajutați de pompieri să iasă în siguranță din apartamentele lor, inclusiv o persoană supraponderală şi două imobilizate. Alți doi bucureșteni, care au fost expuși la fum, au fost duși la spital.

Citește și: