20 mai 2022 | 18:19

Incendiu violent în Brașov. Zeci de persoane sunt evacuate cu autoscara

ULTIMA ORĂ
Incendiu violent în Brașov. Zeci de persoane sunt evacuate cu autoscara

Un incendiu violent a izbucnit, vineri după-amiază, într-un bloc din orașul Brașov. Pompierii intervin pentru stingerea flăcărilor dintr-un apartament de pe strada 13 Decembrie. La fața locului acționează trei autospeciale cu apă si spumă, o autoscară și un echipaj SMURD. Ulterior, forțele ISU au fost suplimentate cu încă două autospeciale de salvare la înălțime și trei autospeciale cu apă și spumă.

Incendiu violent într-un bloc din orașul Brașov

Incendiu violent, vineri după-amiază, la un bloc din municipiul Brașov. Inspectoratul pentru Situații de Urgență anunță că intervin la un apartament aflat într-un bloc pe strada 13 Decembrie, nr. 131. Incendiul se manifestă cu flăcări violente, potrivit pompierilor.

Locatarii au fost evacuați

Pompierii din Brașov intervin, vineri după-amiază, pentru stingerea unui incendiu produs într-un bloc de pe strada 13 Decembrie. În acest moment, se intervine pentru localizarea incendiului și evacuarea locatarilor din blocul afectat de flăcările violente. 40 de persoane s-au autoevacuat, iar alte 12 oameni au fost scoși afară în siguranță de către echipajele de intervenție. Mai mulți adulți și copii sunt evaluați de medici si paramedici.

Un apartament dintr-un bloc de nefamiliști de pe strada 13 Decembrie a luat foc. Echipajele ISU încearcă să stingă flăcările. „S-au deplasat la fața locului trei autospeciale cu apă și spumă, o autoscară și un echipaj SMURD”, au transmis autoritățile.

O piață din Brașov a luat foc. Avertisment pentru populație

La sfârșitul lunii aprilie, s-a dat alarma într-un cartier din Brașov, după ce o piață a luat foc, iar un nor gros de fum s-a ridicat spre cer. A fost emis mesaj RO-Alert. Flăcările au mistuit hainele și obiectele vechi de sub tarabe, care s-au prăbușit și au îngreunat misiunea pompierilor. Aceştia s-au luptat ore întregi cu vâlvătaia.

Pagube însemnate

Un apel la 112 a anunțat un incendiu uriaș într-o piață din cartierul Bartolomeu. Au ars aproape 3.000 de metri pătrați, iar trei rânduri de tarabe s-au prăbușit la pământ. Un nor imens de fum negru a fost vizibil de la câțiva kilometri distanță. Brașovenii care locuiesc în apropiere au primit mesaje Ro-Alert pe telefon să închidă geamurile și să evite zona.

Peste 100 de pompieri au fost la fața locului

Au acționat mai bine de 100 de pompieri, iar polițiștii au restricționat accesul mașinilor în cartier. Câteva butelii de gătit cu gaz aflate în apropiere, care puteau exploda oricând, au alertat pompierii. La mai bine de două ore de la incendiu, salvatorii încă interveneau. Operațiunea a fost extrem de dificilă.