Incendiu uriaș în Parcul Văcărești din Capitală. Pompierii intervin

Incendiu uriaș în Parcul Văcărești din Capitală. Pompierii intervin

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov intervin, joi, pentru stingerea unui incendiu puternic produs la vegetația din Parcul Natural Văcărești. Suprafața afectată de flăcări este de 4000 de metri pătrați. La fața locului acționează patru autospeciale de stingere cu apă și spumă. Este al doilea incendiu după cel de luna trecută.

Incendiu de vegetație în Parcul Văcărești din Capitală

Un incendiu puternic a izbucnit, joi după amiază, în Parcul Natural Văcăreşti, fiind afectată o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi. Echipajele de intervenție au acționat cu patru autospeciale şi au reuşit să stingă focul. Flăcările s-au manifestat la circa 500-700 de metri de Splaiul Unirii.

Flăcări foarte aproape de Splaiul Unirii

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISUBIF) și-a trimis echipaje la un incendiu izbucnit, joi după-amiază, în Parcul Natural Văcărești din Capitală, fiind afectată o suprafață de 4.000 de metri pătrați. Focul ardea la aproximativ 500-700 de metri distanță față de Splaiul Unirii. Pompierii au acționat la fața locului cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, reușind să izoleze flăcările. Ulterior, ISUBIF a anunțat că incendiul a fost lichidat.

Episod similar în luna aprilie

La începutul lunii aprilie, au ars 15 hectare de vegetație din Parcul Natural Văcărești. O zonă importantă de stufăriș s-a făcut scrum, iar mai multe animale au murit. ISU a intervenit cu 11 autospeciale de stingere. După stingerea incendiului, directorului Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti (ANPV), Ştefania Simion, a declarat că administrația a lansat procedura pentru angajarea de rangeri.

„A fost un incendiu de vegetație în Parcul Natural Văcărești. E afectată o porțiune de circa un hectar, din suprafața de peste 180 de hectare a parcului. Reacția pompierilor a fost promptă și le mulțumim pentru rapiditate în stingerea incendiului.
Vom cerceta cauzele și vom face demersuri pentru suplimentarea pazei. ANPV e o structură recent înființată; suntem în procedură de angajări, inclusiv angajări de rangeri pentru parc”, a spus Ștefania Simion la acea vreme.

Traficul rutier pe șoseaua Șos. Vitan-Bârzești a fost îngreunat și s-a desfășurat sub îndrumarea polițiștilor Brigăzii Rutiere. Oamenii legii au cerut conducătorilor auto să evite pe cât posibil zona, să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile agenților rutieri.

Zona este administrată de PMB

Aria naturală protejată din inima Bucureștiului este complet neprotejată. Parcul Natural Văcărești se află sub administrația Primăriei Generale, care ar fi trebuit să asigure paza vegetației. Zona este una dintre cele mai importante domenii umede pe care le deține România, o adevărată Deltă și o oază de biodiversitate, dar și o mare gură de oxigen într-o capitală sufocată de poluare.

Citește și: