Incendiu uriaș la un bloc cu 10 etaje din Bacău. 80 de persoane au fost evacuate de urgenţă

Incendiu uriaș la un bloc cu 10 etaje din Bacău. 80 de persoane au fost evacuate de urgenţă

Un incendiu puternic a izbucnit, luni seară, într-un bloc cu 10 etaje din orașul Bacău. Zeci de persoane au fost evacuate rapid de pompieri. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău a anunțat că a luat foc un apartament de la etajul cinci al unui bloc cu 10 etaje din municipiu.

Incendiu în Bacău. Zeci de persoane au fost evacuate din calea flăcărilor

Pompierii din Bacău au fost solicitați să intervină în această seară, în jurul orei 17:20, pentru a stinge un incendiu de pe strada Castanilor, declanșat într-un apartament de la etajul cinci al unui bloc de tipul p+10. Fumul uriaș s-a văzut de la mare distanță. Au ars bunuri materiale (mobilă, textile etc.).

La faţa locului s-au deplasat imediat două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoplatformă, un echipaj SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă. În total, 17 pompieri militari au acționat. 60 de locatari au fost scoși de salvatori afară din apartamente, iar alți 20 au reuşit să iasă singuri din blocul cuprins de flăcări. În cele din urmă, incendiul a fost localizat şi stins.

„La ora 17,20, pompierii băcăuani au fost solicitaţi să intervină pentru a lichida un incendiu care se manifesta într-un apartament de la etajul cinci al unui bloc de tipul parter cu 10 etaje. Imediat, la faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoplatformă, un echipaj SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă, încadrate cu 17 pompieri militari”, a declarat Ema Tereş, pentru presa locală.

Faţada unui bloc cu 10 etaje a luat foc

Sâmbătă seara, un bloc din Sectorul 5 al Capitalei a fost cuprins de flăcări, de la etajul 2 până la 10. Peste 1oo de locatari s-au autoevacuat, opt persoane au fost asistate medical, două fiind duse la spital. Pentru stingerea incendiului, s-a acționat din exterior cu autoscara. Totodată, au fost trimise 14 autospeciale cu apă și spumă, patru SMURD B2, două UTIM, DSM, și două SABIF. Perimetrul a fost izolat de jandarmi.

Ulterior, Poliția Capitalei a transmis că efectuează, alături de procurori, cercetări legate de izbucnirea incendiului de la faţada unui bloc cu 10 etaje din Strada Baciului (Ferentari). Reprezentanții Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Sectorului 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, verifică zona afectată, în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs evenimentul.