Incendiu puternic lângă Moscova. Cel puțin 13 răniți. Intervin peste 150 de pompieri și 3 elicoptere

Incendiu puternic lângă Moscova. Cel puțin 13 răniți. Intervin peste 150 de pompieri și 3 elicoptere

Un incendiu uriaș a izbucnit, miercuri după-amiază, la depozitul retailerului online Ozon din satul Petrovskoye, în districtul Istra din regiunea Moscova. Potrivit agenție de presă TASS, cel puțin 13 persoane au fost rănite. Flăcările s-au extins rapid din cauza prăbușirii acoperișului. O posibilă cauză este un scurtcircuit în echipament, dar nu este exclusă nici varianta unei incendieri intenționate.

Incendiu la un mare depozit de lângă Moscova. Sunt victime

Este incendiu de proporții într-un depozit situat la nord-vest de Moscova, deţinut de firma de comerţ electronic Ozon. Zeci de pompieri încearcă să stingă focul, folosind elicoptere și 100 de tone de apă, în timp ce un val mare de fum a întunecat cerul.

Deocamdată, se știe că o persoană a murit și alte 13 au fost rănite după ce un incendiu uriaș a izbucnit, miercuri, într-un depozit situat în nord-estul Moscovei (capitala Rusiei), relatează Reuters. Numeroase echipaje de salvatori au fost mobilizate la fața locului. Focul uriaș a generat un nor de fum imens, vizibil de la mare distanță.

Focul a pornit într-o clădire separată a retailerului Ozon în jurul orei 12:30 (ora Moscovei) și s-a extins la mai multe încăperi ale depozitului. Suprafața incendiului ar fi de 35 de mii de metri pătrați. Un perete s-a prăbușit, a anunțat Ministerul pentru Situații de Urgență din Rusia. Din cauza reacției întârziate a autorităților și a încărcăturii depozitului, flăcările s-au propagat rapid.

Pompierii se luptă cu flăcările uriașe

1000 de angajați au fost evacuați din imobil. Direcția principală regională a Ministerului pentru Situații de Urgență anunță că cel puțin 13 persoane au fost rănite, două dintre ele fiind spitalizate. Din păcate, una a murit. Clădirile incendiate erau asigurate, a precizat Igor Iurgens, președintele Uniunii Tuturor Asiguratorilor din Rusia.

La operațiunea de stingere a incendiului participă peste 150 de pompieri, inclusiv trei elicoptere cu 100 de tone de apă. Mai multe ambulanțe sunt gata să intervină.

Oficiali din Guvern se află la fața locului

Primul adjunct al șefului Ministerului pentru Situații de Urgență, Alexander Chupriyan, și adjunctul șefului Ministerului pentru Situații de Urgență, Ilya Denisov, se află în zonă. Procuratura a început o anchetă pentru a stabili cauzele și circumstanțele incendiului.

Ministerul pentru Situații de Urgență a anunțat că incendiul s-a extins pe o suprafață de 35.000 de metri pătrați. La fața locului au fost dislocate un elicopter Mi-8, două elicoptere Ka-32, 150 de pompieri și alte 40 de echipamente.