Incendiu masiv pe un feribot în Filipine. Cel puţin şapte persoane au murit şi peste 100 au fost salvate

Incendiu masiv pe un feribot în Filipine. Cel puţin şapte persoane au murit şi peste 100 au fost salvate

Tragedie în Filipine. Cel puţin şapte persoane și-au pierdut viața şi aproximativ 100 au fost salvate, luni, după declanşarea unui incendiu puternic pe un feribot. Din cauza flăcărilor uriașe, pasagerii au fost nevoiţi să sară peste bord, au declarat paza de coastă şi martorii. Focul a izbucnit pe Mercraft 2 în timp ce transporta 124 de pasageri de pe insula Polillo spre Real, provincia Quezon.

Un feribot din Filipine a luat foc. Sunt victime

Şapte oameni au murit şi 120 de persoane au fost salvate, a anunțat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă din Filipine, Armando Balilo. La bordul feribotului se aflau 134 de pasageri şi membri ai echipajului. Operaţiunile de căutare pentru găsirea supravieţuitorilor sunt curs în desfăşurare. Cel puţin 21 de victime au fost internate în spital, a precizat Ricky Poblete, responsabil cu gestionarea dezastrelor în oraşul Real.

Incendiul a izbucnit pe Mercraft 2 în jurul orei 6:30 dimineața, în timp ce transporta 134 de pasageri și membri ai echipajului de pe insula Polillo la Real. Barca avea o capacitate de 186 de persoane.

„Am auzit o explozie”, a spus Kycel Pineda, în vârstă de 18 ani, care călătorea cu un alt feribot. „Când am văzut barca, aceasta era deja cuprinsă de incendiu, iar pasagerii pluteau deja în mare”, a adăugat tânărul.

Flăcările au cuprins întreaga ambarcațiune. Pasagerii au sărit în apă

Fum dens și negru a țâșnit din barcă în timp ce flăcările au cuprins întreaga ambarcațiune, au arătat fotografiile distribuite de paza de coastă. Oameni cu veste de salvare erau în apă. Unii au fost salvați de alte feriboturi sau urcați în bărci gonflabile. Incendiul pare să se fi declanșat în sala mașinilor, a spus Balilo.

„Am reușit să salvăm 40 de supraviețuitori. Avem două victime”, a spus căpitanul Brunette Azagra, a cărui navă de pasageri se afla la 500 de metri de Mercraft când a izbucnit incendiul. „Au fost norocoși pentru că am venit și noi din Polillo. Ne-au depășit, dar eram chiar în apropiere”, a explicat acesta, descriind condițiile de pe mare ca fiind „destul de bune”.

Incendiul a izbucnit chiar înainte ca barca să ajungă în port

Nava se afla la aproximativ șapte kilometri distanță de port, au afirmat autoritățile locale. Vorbind de la spitalul unde erau tratați răniții, ofițerul Ricky Poblete a spus că cei șapte morți s-au înecat. Imaginile postate pe pagina de Facebook a pazei de coastă au arătat un supraviețuitor întins pe o targă, fiind transportat de pe un feribot.

Filipine, un arhipelag cu peste 7.000 de insule, este afectat de transportul maritim masiv. Bărcile și navele prost construite sunt predispuse la supraaglomerare și accidente. Epava arsă a fost remorcată până la țărm.

Citește și: