„Încărcarea cu energie curată” vine pe iPhone-uri în acest an: cum va funcționa funcția

„Încărcarea cu energie curată” vine pe iPhone-uri în acest an: cum va funcționa funcția

Funcția de pe iPhone va optimiza timpii de încărcare în funcție de momentul în care rețeaua electrică utilizează surse de energie ecologice.

Chiar dacă iOS 16 este deja în mâinile majorității utilizatorilor de iPhone, Apple a dezvăluit deja câteva detalii despre ceea ce urmează pentru sistemul de operare. O funcție numită Clean Energy Charging, pe care compania o va lansa în SUA, ca parte a unei actualizări, la sfârșitul acestui an, va optimiza timpii de încărcare pentru a ține cont de perioadele în care rețeaua electrică utilizează surse de energie durabile. Apple spune că scopul este de a reduce amprenta de carbon a iPhone-urilor.

Ce este Clean Energy Charging de pe iPhone

Caracteristica completează opțiunea de optimizare a încărcării bateriei pe care gigantul din Cupertino a introdus-o acum câțiva ani, pentru a maximiza sănătatea bateriei. Cu această setare activată, iPhone-ul tău își va da seama de rutina zilnică de încărcare și va limita încărcarea bateriei la 80%, până aproape de momentul în care vei începe să-ți folosești iPhone-ul (sau Mac-ul).

În plus, biblioteca foto partajată iCloud va veni la sfârșitul acestui an. Aceasta va crea o bibliotecă iCloud separată pe care o pot accesa până la șase persoane. Apple va introduce, de asemenea, suport pentru standardul Matter pentru casă inteligentă, odată ce acesta va deveni disponibil în această toamnă.

Cei cu un iPhone compatibil cu iOS 16 au acum acces la o mulțime de funcții noi, în principal legate de personalizare. Funcția Activități live ar trebui să faciliteze urmărirea anumitor lucruri în timp real, cum ar fi starea unei livrări și scorurile sportive. Opțiunea de a edita și anula trimiterea mesajelor în iMessage va fi o mare noutate pentru mulți, la fel și abilitatea de a copia și lipi un obiect dintr-o fotografie în alta.

Ca referință, la aproximativ o săptămână după lansarea familiei de dispozitive iPhone 14, Apple a lansat actualizarea sistemului de operare iOS, pe care îl găsim preinstalat pe fiecare telefon al companiei. Lista completă a modificărilor introduse cu această ocazie este disponibilă aici.

După o lungă așteptare de câteva luni, iOS 16 poate fi instalat pe telefoanele compatibile. Pentru a face actualizarea, este suficient să intri în Settings sau Configurări, la secțiunea Software Update sau Actualizare Software și să alegi să descarci noul iOS. De la descărcare și până la instalare, procesul nu ar trebui să dureze mai mult de 20 de minute.