Honda are planuri mari pentru viitor: câte motociclete vrea să lanseze

Honda are planuri mari pentru viitor: câte motociclete vrea să lanseze

Cel mai mare producător de motociclete din lume trece la modele electrice.

Impulsul de electrificare a Honda nu se va limita la mașini. Compania a anunțat că va lansa 10 motociclete electrice la nivel global până în 2025 și că va face gama sa de motociclete neutră din carbon până în 2040.

Honda vinde deja o linie de scutere mici destinate operatorilor de flote și care sunt deja folosite de serviciile poștale japoneze și vietnameze. Compania intenționează să extindă disponibilitatea acestor modele pe alte piețe și să introducă două derivate de uz personal pentru piețele europene și asiatice între 2024 și 2025.

Între 2022 și 2024, Honda intenționează să introducă cinci modele de motorete electrice mai mari, din nou pe piețele europene și asiatice. Acestea vor fi urmate de trei modele și mai mari pentru Japonia, Europa și Statele Unite între 2024 și 2025.

Toată lumea investește în mașini electrice

Honda a spus că va echipa viitoarele motociclete electrice cu baterii cu stare solidă, utilizând tehnologia pe care compania o urmărește și pentru mașini. Schimbarea bateriei face, de asemenea, parte din planurile companiei; În 2021, Honda s-a alăturat altor producători japonezi de motociclete Kawasaki, Suzuki și Yamaha într-un consorțiu pentru a dezvolta standarde de schimbare a bateriilor pentru motociclete.

Pe lângă modelele electrice, Honda a spus că va continua să îmbunătățească eficiența consumului de combustibil al bicicletelor sale cu ardere internă și să investigheze combustibilii alternativi pentru a-și atinge obiectivul de neutralitate a carbonului.

A existat cel puțin un început fals pentru aceste eforturi. Honda a spus inițial în 2008 că va lansa o motocicletă electrică în 2010. Asta a lăsat loc companiilor precum Zero și Energica să se concentreze pe bicicletele electrice.

BMW Motorrad a declarat în 2018 că a văzut trenurile electrice ca fiind viitorul motocicletelor. Și chiar și unii producători tradiționali de motociclete precum Harley-Davidson au depășit-o pe Honda pe piață cu o bicicletă complet electrică dezvoltată.

Honda și-a intensificat și investiția în vehiculele electrice. Acum plănuiește 30 de vehicule electrice până în 2030, la nivel global, cu două mașini sport electrice în dezvoltare.