Honda are planuri mari: cum vrea să își dezvolte gama electrică

Honda are planuri mari: cum vrea să își dezvolte gama electrică

Honda și producătorul sud-coreean de baterii LG Energy Solution vor investi 4,4 miliarde de dolari pentru a construi baterii litiu-ion în SUA pentru vehicule electrice marca Honda și Acura.

Mișcarea, anunțată într-un comunicat de presă, va înființa o fabrică de baterii în joint venture cu o capacitate anuală de aproximativ 40 gigawați oră de baterii litiu-ion tip pungă.

Pachetele de alimentare vor fi furnizate exclusiv celor de la Honda în America de Nord, deși LG Energy Solution și Honda au spus că locația uzinei nu a fost încă finalizată.

Construcția este programată să înceapă la începutul anului 2023, iar producția de masă să înceapă până la sfârșitul lui 2025.

Creșterea vine pe măsură ce Honda intenționează să construiască aproximativ 800.000 de vehicule electrice în America de Nord până în 2030. Până la acel moment, producția de vehicule electrice ar trebui să reprezinte 40 până la 50% din producția totală a companiei în America de Nord, subliniind nevoia Honda de a crește producția de baterii.

Un partneriat necesar

Parteneriatul a face parte din foaia de parcurs a producătorului auto de a investi 36,35 miliarde de dolari în următorii 10 ani în electrificare și software, deoarece lansează 30 de vehicule complet electrice la nivel global și își construiește capacitatea de producție pentru 2 milioane de vehicule electrice anual până în 2030.

Din 2024, American Honda vizează vânzări anuale de 70.000 pentru viitorul său crossover Honda Prologue pe care îl va lansa pe o platformă dezvoltată de General Motors. Luna aceasta, marca Acura și-a tachinat primul său EV cu conceptul Precision EV, spunând că se va numi ZDX.

Honda a spus că va introduce propriile vehicule electrice pentru anul model 2026 și va începe să le producă în America de Nord, cândva între a doua jumătate a anului 2025 și începutul lui 2026.

„Honda lucrează spre obiectivul nostru de a realiza neutralitatea carbonului pentru toate produsele și activitățile corporative în care este implicată compania până în 2050”, a spus CEO-ul Honda, Toshihiro Mibe. „Honda se angajează să achiziționeze la nivel local de baterii pentru vehicule electrice, care este o componentă critică a vehiculelor electrice.”

Asociația în comun Honda-LG este programată să fie înființată în 2022, au spus companiile.

Etichete: