Sony și Honda au planuri mari: ce își propun cei doi giganți

Sony și Honda au planuri mari: ce își propun cei doi giganți

„Este mai bine să o facem independentă… decât să o punem sub Sony sau Honda”.

Sony și Honda au anunțat recent planuri de a construi vehicule electrice împreună, Honda concentrându-se pe producție, iar Sony creând platforma de servicii de mobilitate. Acum, se pare că firmele plănuiesc să facă din aceasta o afacere separată. „Am împărtășit opinia conform căreia este mai bine să facem joint venture-ul independent, pe termen lung, decât să îl punem sub Sony sau Honda”, a declarat președintele și CEO-ul Sony, Kenichiro Yoshida, pentru Nikkei.

Yoshida nu a oferit mai multe detalii, dar a spus că este o „posibilitate” ca firmele să vândă o participație în asociere în comun sau să aibă o ofertă publică inițială. „Sper să pot vorbi puțin despre asta la un moment dat în viitorul apropiat”, a adăugat el.

O actualizare interesantă

Companiile au anunțat joint venture-ul în martie. Sony a spus că își propune să „umple lumea de emoții prin puterea creativității și a tehnologiei”, probabil prin interioare de înaltă tehnologie și sisteme de divertisment fanteziste. Acesta a adăugat că vrea să creeze un sistem de mobilitate „centrat pe siguranță, divertisment și adaptabilitate”.

Anul trecut, Honda a anunțat planurile de a-și muta întreaga linie de vehicule la vehicule electrice și vehicule cu celule de combustibil până în 2040. În acest sens, va investi 40 de miliarde de dolari și va lansa 30 de vehicule electrice noi până în 2030. Nu este încă clar cum se încadrează Sony în aceste planuri, dar Honda este cu mult în urma rivalilor – singurul său adevărat vehicul EV vândut în vest este Honda E de nișă, doar în Europa.

Se pare că Sony crede că alte companii tehnologice precum Apple ar putea să intre în luptă în curând și că vehiculele electrice vor deveni mai conectate, la fel ca și consolele de jocuri sau câinele robot Aibo al companiei. „Mobilitatea devine din ce în ce mai mult un serviciu”, a spus el. „Vrem să contribuim la evoluția mobilității oferind baza funcțiilor de rețea”.

Citește și:
Etichete: