Honda pregătește primul SUV electric: când se lansează

Honda pregătește primul SUV electric: când se lansează

Prologue-ul începe planul în trei faze al Honda de a lansa noi vehicule electrice cu ajutorul General Motors.

După ce a anunțat foarte drăguțul Honda E și o colaborare pe termen lung cu GM, Honda și-a clarificat ambițiile pentru vehicule electrice. Dar este încă în urmă față de majoritatea celorlalți producători de mașini – în special, cel mai apropiat rival al său Toyota, care lansează prima sa mașină electrică de masă în acest an.

Pentru a ne stârni puțin apetitul, Honda a dezvăluit o imagine a lui Prologue, primul său SUV electric care va fi lansat în 2024. Și, ei bine… seamănă destul de mult cu ceea ce te-ai aștepta de la un SUV Honda.

Primul dintr-o lungă serie de mașini electrice

Prologue a fost dezvoltat cu General Motors și va folosi aceeași arhitectură de vehicul electric BEV3 ca și Cadillac Lyriq 2023 de dimensiuni similare, precum și vehiculele electrice Buick și Chevy din segmentul crossover-urilor de dimensiuni medii. Prologue-ul va folosi, de asemenea, sistemul de management al bateriei Ultium de la GM și va fi fabricat la o fabrică GM.

Imaginea singură, care este doar o redare și nu o fotografie a Prologului în acțiune, arată liniile curate ale caroseriei și anvelopele robuste ale SUV-ului. Prologue este o colaborare de design între studiourile sale din Los Angeles și Japonia și a fost dezvoltat și împreună cu GM. Există ceva vechi și nou aici, cu siguranță, dar estetica sa relativ simplă face ca BZ4X de la Toyota să pară practic radical în comparație.

Honda plănuiește să dezvăluie 30 de noi vehicule electrice până în 2030, cu vânzări estimate de 2 milioane de unități. După ce începe vânzările SUV-ului în 2024, Honda intenționează să înceapă să producă și să vândă noi vehicule electrice bazate pe e:Architecture în 2026 și va avea vehicule electrice accesibile (dezvoltate și cu GM) în 2027.

Citește și:
Etichete: