22 feb. 2022 | 14:25

Harley Davidson investește cu cap: cât de bine se vând bicicletele electrice

ACTUALITATE
Harley Davidson investește cu cap: cât de bine se vând bicicletele electrice

Ca parte a raportării financiare anuale, Harley-Davidson a dezvăluit că marca LiveWire, pe care a lansat-o în 2019 cu o motocicletă electrică cu același nume, a câștigat 41,3 milioane de dolari din vânzările de biciclete electrice pentru copii în 2019, 2020 și primele trei trimestrele ale anului 2021.

Având un impuls clar către mobilitatea electrică, Harley-Davidson are și o bicicletă electrică derivată numită Serial 1. Important, Serial 1 este o întreprindere serioasă, nu un exercițiu de licențiere a mărcii, bicicletele arătând un stil distinct de design Harley și putere provenind de la motoarele Brose.

Lansată la dealerii din Marea Britanie în septembrie/octombrie 2021, gama de 4 biciclete oferă un maxim de 250 W cu o autonomie de până la 170 de km. Pe scurt, tot ceea ce te-ai aștepta de la o bicicletă electrică de la un brand lider de ciclism.

Trecerea la mobilitatea electrică este ceva ce Harley-Davidson este în mod unic bine plasat pentru a face – povestea mărcilor începe în 1903, cu fondatorii care instalează motoare în cadrul de biciclete.

Harley Davidson lider de piață

Veniturile motocicletelor electrice în primele nouă luni ale anului 2021 au scăzut la 5,4 milioane de dolari, în scădere de la 25 de milioane de dolari în 2020, deoarece compania a scăzut livrările și a crescut promoțiile de vânzări pentru a elimina rețeaua de dealeri de LiveWires marca H-D.

Pe parcursul perioadei de 33 de luni acoperite în dosarele de valori mobiliare, livrările en-gros de Livewire ale Harley însumează 1.942 de unități, cu 62% din aceste transporturi în SUA.

De asemenea, cifrele de vânzări de la alte companii de motociclete electrice nu sunt dezvăluite des. Zero Motorcycles este o companie privată și nu emite rapoarte financiare ca alte companii. Deși Harley Davidson dezvăluie rapoarte financiare, detaliile despre fiecare vânzare de vehicule nu erau cunoscute.

Cu toate acestea, într-unul dintre rapoartele financiare s-a afirmat că „Harley-Davidson s-a referit la LiveWire drept „cea mai bine vândută motocicletă electrică din SUA”.