10 aug. 2022 | 12:55

Google vrea să îți ajute copilul să învețe să citească: cum va face asta pe desktop

ACTUALITATE
Google vrea să îți ajute copilul să învețe să citească: cum va face asta pe desktop

Duse par vremurile în care copiii învățau să citească exclusiv clasic, cu ajutorul școlii. Acum, Google pare dispus să dea o mână de ajutor în acest sens.

Iar dacă până acum puteai să apelezi la telefonul tău cu Android pentru a încerca instrumentul Google de învățare a citirii, iată că acum se poate și altfel.

Google tocmai a lansat o versiune web beta a Read Along care oferă o experiență similară pe computerul tău și te scapă de nevoia de a mai trebui să renunți temporar la telefon pentru asta.

Exact ca înainte, asistentul virtual Diya îți va încuraja copilul să citească cu voce tare și oferă feedback, mai apoi spunându-i acestuia dacă și unde a greșit. În cadrul aplicației de web există mai multe niveluri de „calificare”, în sensul că, pe măsură ce copilul trece de etape, el poate primi anumite recompense digitale pentru îndeplinirea obiectivelor, ceea ce ar putea fi destul de interesant pentru el, stimulându-l, astfel, să continue.

Cu ce browsere s-a împrietenit Read Along, aplicația Google

În prezent, versiunea beta acceptă utilizarea de pe Chrome, Edge și Firefox, cu funcționalități pentru Safari și alte browsere care urmează să fie „în curând” adăugate.

Copiii pot învăța în mai multe limbi, inclusiv engleză și hindi, deși lista este, momentan, una destul de scurtă.

De asemenea, te poți conecta la o experiență personalizată, cu toate că Google explică destul de clar că nu ai nevoie de un cont pentru asta. Mai mult, gigantul afirmă că securizarea datelor este una eficientă, astfel că nu trebuie să îți faci griji că cineva ar putea obține acces la vocea copilului tău.

Cu toate acestea, Google nu prezintă Read Along ca pe un substitut complet al contactului uman. Acesta are menirea de a-i ajuta pe copii să-și îmbunătățească lectura în momentele în care părinții lor nu sunt disponibili și ar putea ajuta școlile, în egală măsură.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele