25 feb. 2022 | 07:22

Google face angajări, în România: ce posturi sunt disponibile, ce trebuie să știi

ACTUALITATE
Google face angajări, în România: ce posturi sunt disponibile, ce trebuie să știi

În cazul în care ți-ai dorit toată viața să lucrezi la Google și ai idealizat un job la una dintre cele mai mari companii de IT de pe mapamond, merită să știe că este în căutare de oameni pricepuți, în România.

Nu mai puțin de 32 de poziții sunt disponibile în cadrul Google România, la sediul gigantului din București. În mod previzibil, primii pe listă sunt specialiștii IT, dar există locuri de muncă și pentru experți în vânzări, marketing și comunicare.

Google România caută oameni capabili

Deși salariile nu au fost făcute publice pentru pozițiile scoase la concurs, există locuri muncă destul de diversificate și este improbabil, dacă nu imposibil, să nu câștigi bine la Google.

”Ne-am mutat recent într-un birou nou și căutam colegi care să ni se alăture la Google. Avem zeci de roluri deschise în București (Software Engineers, UX, Cloud, etc.), mai ales datorită achiziției Fitbit”, a scris pe Facebook, Dan Oros, Head Of Marketing la Google România.

În total, este vorba de 32 de posturi disponibile în cadrul Google România. Dintre acestea, 24 sunt în domeniul ingineriei și tehnologie. Unul este de design, trei țin de marketing și comunicare, iar șase sunt în vânzări, service și suport tehnic.

Joburile se adresează atât persoanelor cu experiență, cât și proaspeților absolvenți de facultăți tehnice. Pentru pozițiile tehnice, compania caută specialiști IT precum: Customer Engineer pentru Public Sector, Google Cloud, Product Manager, Software Engineering Manager, Android Software Engineer, iOS Software Engineer, Software Development Test Engineer.

Angajările de pe piața din România sunt o consecință a achiziției Fitbit de către Google în 2019, o tranzacție de 2,1 miliarde de dolari. Legătura cu România este că Fitbit, la rândul ei, pe vremea când era independentă, a cumpărat în 2017 producătorul autohton de ceasuri inteligente Vector Watch. Încă de la acea vreme, Fitbit ajunsese să aibă în București cel mai mare centru de cercetare și dezvoltare din afara Statele Unite ale Americii. Ce se întâmplă acum este o extensie a acelor eforturi.
La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele