10 aug. 2022 | 07:59

Gigantul german care face o investiție fabuloasă în România: angajările vor curge pe bandă rulantă în acest domeniu

ACTUALITATE
Gigantul german care face o investiție fabuloasă în România: angajările vor curge pe bandă rulantă în acest domeniu

România tinde să fie raiul investitorilor, mai ales când vine vorba de centre de producție de dimensiuni generoase cu angajați plătiți din ce în ce mai bine, dar nu la nivelul celor din Germania, de exemplu. Acesta este și motivul pentru care Mercedes – Benz pregătește o investiție fabuloasă pe meleaguri mioritice.

Nu mai puțin de 675 de milioane de lei investește Daimler, concernul mamă al Mercedes – Benz, în România. Beneficiile pentru români sunt atât de mari în urma unui astfel de efort financiar, încât statul român a contribuit și el cu nu mai puțin de 185,4 milioane de lei.

Mercedes – Benz, investiții fabuloase în România

Mercedes Benz, prin compania locală Star Assembly, a făcut solicitarea de ajutor de la stat. Anunțul de la această oră vine după ce, în primăvară, gigantul german a dezvăluit că vrea să dezvolte în țara noastră proiecte pentru trecerea la producția de componente destinate vehiculelor electrice. Tot atunci, au fost confirmate și investiții semnificative, de ordinul sutelor de milioane de lei, conform Profit.ro.

Ca referință, de la începutul anului, oficialii Daimler în România s-au bucurat de nu mai puțin de 35 de milioane de euro de la statul român sub forma ajutorului financiar menționat mai sus. Bani merg au mers aproape exclusiv către achiziția de utilaje.

Ca un scurt istoric al Mercedes – Benz în țara noastră, Daimler a început în 2019 producția în România printr-o uzină de la Sebeș. Acolo s-a asamblat cutia de viteze 8G-DCT, o cutie automată cu tehnologie de ultimă generație. Investițiile și angajările din țara noastră s-au făcut prin intermediul Star Assembly, filiala din Sebeș, a Star Transmission din Cugir. Cea de a doua a fost înființată în 2001, prin deschiderea unei unități de producție la Cugir. În 2013, a urmat o unitate de producție la Sebeș menită pentru montajul cutiilor de viteze automate pentru modelele de lux din portofoliul Mercedes – Benz.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele