Gigantul care face investiții de 17 milioane de euro în România: noi locuri de muncă pentru români

Gigantul care face investiții de 17 milioane de euro în România: noi locuri de muncă pentru români

Producătorul de componente auto Preh, furnizor pentru Porsche, Mercedes şi Tesla, şi-a bugetat investiţii de 17 milioane de euro pentru 2022.

Producătorul de componente auto Preh România, furnizor pentru Porsche, Mercedes sau Tesla, şi-a bugetat pentru acest an un program de investiţii de 17 milioane de euro pentru dezvoltarea unor proiecte pentru principalii clienţi, achiziţionarea de două noi linii SMT – tehnologie de montare pe suprafaţa plăcilor – dar şi pentru amenajarea unor spaţii cu condiţii speciale de producţie pentru noi produse E-mobility.

Preh România a finalizat în 2021 un program de in­ves­tiţii de 15 mil. euro, din care 8 mil. euro au fost investiţi în dezvoltări de noi pro­iec­te ale clienţilor Daimler, Volkswa­gen, BMW şi Tesla, iar 7 milioane euro într-o li­nie de producţie de compo­nente SMT (teh­nologie de mon­ta­re pe suprafaţa plă­ci­lor), dar şi în tehno­logii şi linii dedicate noilor proiecte.

Porsche și Mercedes se confruntă cu probleme

Porsche suferă din nou probleme de producție din cauza lipsei de piese, inclusiv cablaje, din cauza războiului din Ucraina.

Producătorul auto este forțat să reducă schimburile la fabricile sale din Zuffenhausen și Leipzig, Germania. Fabricile funcționează la niveluri reduse în această săptămână, a declarat un purtător de cuvânt Porsche.

„În următoarele zile și săptămâni, vom reevalua în mod continuu situația”, a spus purtătorul de cuvânt.

Grupul Mercedes-Benz a declarat că fabricile sale germane funcționează, deși producătorul de automobile a fost forțat să facă unele ajustări la uzina din Sindelfingen din cauza întreruperii lanțului de aprovizionare cauzate de invazia Rusiei în Ucraina.

Sindelfingen, care construiește sedanurile emblematice ale producătorului de automobile, Clasa S și EQS, împreună cu Clasa E continuă să funcționeze în ciuda lipsei de piese, a declarat un purtător de cuvânt Mercedes.

Mercedes este în contact strâns cu furnizorii săi „pentru a lucra împreună la soluții care să ne securizeze lanțurile de aprovizionare”, se arată în comunicat.

Aceasta include, de asemenea, relocarea volumelor de producție în alte locații ale furnizorilor acestora.

Citește și: