Gen3, mașina complet electrică din Formula E: când își face debutul

Gen3, mașina complet electrică din Formula E: când își face debutul

FIA a împărtășit un program preliminar pentru următorul sezon al nouălea al Formula E.

Înainte de începerea oficială a competiției în ianuarie, echipele vor avea trei zile în decembrie pentru a-și testa noul vehicul în Valencia, Spania.

Cu programul preliminar publicat, Formula E plănuiește să găzduiască 18 curse în 13 orașe. În plus, pentru prima dată, circuitul de Formula E va vizita Hyderabad în India și São Paulo, Brazilia.

Dacă te uiți la program, vei observa câteva lacune. Cel mai important, Formula E nu a anunțat încă o dată pentru orașul New York. Un purtător de cuvânt a declarat că organizația lucrează pentru a organiza curse în Africa de Sud și SUA.

program formula e

Lipsește un nume important din listă

„New York a fost casa Formulei E în SUA încă din sezonul 3, cu excepția sezonului 6, lovit de Covid-ul din 2020, și a susținut câteva curse epice în fața tribunelor pline”, a declarat Alberto, șeful de campionat al Formula E. Longo.

„Lucrările majore de construcție din zona Brooklyn vor face să fie o provocare să folosim aspectul actual al pistei anul viitor, motiv pentru care nu am anunțat o dată specifică în calendarul provizoriu al sezonului 9. Cu toate acestea, vom continua să lucrăm îndeaproape cu noștri parteneri locali din Brooklyn pentru a explora soluții pentru cursele din New York sezonul viitor”, a continuat acesta.

Debutul în curse de anul viitor al Gen3 este interesant din câteva motive. Nu numai că mașina este mai rapidă decât predecesorul său, dar Formula E a proiectat-o ​​și pentru a fi mai agilă. Acesta este ceva care ar trebui să ducă la mai multe dueluri roată la roată între șoferi și astfel cursele rezultate ar trebui să fie mai distractive.

Mașina complet electrică Gen3 de Formula E își va face debutul în cursă pe 14 ianuarie 2023 în Mexico City. Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) a anunțat data miercuri și a împărtășit programul preliminar pentru viitorul sezon al nouălea al Formula E.