Fujifilm speră să rupă piața foto în două cu noul său flagship, X-H2S: ce știe să facă noua cameră

Fujifilm speră să rupă piața foto în două cu noul său flagship, X-H2S: ce știe să facă noua cameră

Fujifilm a lansat noul său flagship APS-C (mirrorless), X-H2S la o sumă deloc de neglijat și anume de 2.500 de dolari. Cu un nou senzor BSI CMOS de 26,2 megapixeli și o serie de caracteristici impresionante, compania încearcă să se bată cot la cot cu principalii săi competitori.

Unele dintre cele mai impresionante caracteristici sunt, de departe, fotografierea în rafale de 40 fps, clipurile de 6,2K la 30 fps și stabilizarea în 7 trepte.

Acesta este succesorul mult așteptat al lui X-H1, lansat acum mai bine de patru ani, noul model fiind un pic mai ușor. Spre deosebire de afișajul doar puțin înclinat de pe X-H1, X-H2S are un afișaj-spate complet articulat de 1,62 milioane de puncte, ceea ce îl face mult mai bun pentru vloggeri, spre exemplu.

Este prima cameră Fujifilm cu un senzor iluminat pe partea din spate (X-Trans 5HS), echipată cu X-Processor, cu toate că senzorul de rezoluție de 26,2 MP este același pe care l-am văzut și pe modele X- T3. Prin contrast, noua cameră Canon EOS R7 APS-C are un senzor de 32 de megapixeli, dar nu este iluminată în spate, ceea ce îi dă lui X-H2S un oarecare avantaj.

Fujifilm X-H2S vine la pachet cu un senzor extrem de rapid

Senzorul permite viteze impresionante de fotografiere. Poate atinge până la 40 fps în modul declanșator silențios electronic, fără întrerupere, sau 15 fps în modul declanșator mecanic, ambele cu autofocus și auto-expunere. Vine cu un buffer de mare capacitate, permițându-ți să capturezi 175 de cadre RAW comprimate în modul ES de 40 fps și 400 de cadre RAW comprimate în modul mecanic.

Fujifilm promite performanțe mult îmbunătățite de focalizare automată AF față de X-T4, cu o viteză de trei ori mai mare și o precizie net superioară. Între timp, algoritmii AF pot face predicții pentru subiecții în mișcare, permițând, în același timp, detectarea subiectului în situații cu contrast scăzut sau iluminare proastă. Pe lângă recunoașterea figurilor umane (față sau ochi), poate detecta animale, păsări, mașini, biciclete, avioane și trenuri.

În concluzie, dacă îți dorești ca un aparat să facă toată treaba pentru tine, poate că X-H2S este o variantă pe care să o iei în calcul. Firește, tu va trebui, ulterior, să-ți alegi obiectivele pe care le vei atașa pe această nouă cameră foto, în funcție de ceea ce vrei să faci cu ea; și de aici începe, cu adevărat, greul – sau distracția, în funcție de cum alegi să privești situația.

Citește și: